Meglepő dolog derült ki az allergiásokról: viharban sem csökkennek a tünetek

MTI   
  Megosztom
Meglepő dolog derült ki az allergiásokról: viharban sem csökkennek a tünetek

Viharos időben fokozódhatnak az allergiások tünetei, mert a szél felkeveri a pollenszemeket, amelyek "szétrobbanhatnak", és nagyobb mennyiségben szabadulhatnak ki - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés szakértője az M1 aktuális csatornán.

Szigeti Tamás kiemelte, az érintettek viharos időben inkább maradjanak otthon, és csukják be az ablakokat, ajtókat, tartós eső után viszont érdemes kimozdulni és kiszellőztetni, mert ilyenkor csökken a pollenkoncentráció.

A szakértő szólt arról is, hogy az NNK körülbelül 40 növény pollenjét figyeli meg. A pollenszezon tél végén, tavasszal kezdődik a fák és cserjék virágzásával, majd május-június-júliusban a fűfélékkel folytatódik, július végétől pedig a csalánfélék és a parlagfű okoz problémákat. Hozzátette, parlagfű-allergiától Magyarországon mintegy egymillió ember szenved, de az idei szezon várhatóan gyengébb lesz a szokásosnál, a legnehezebb időszak augusztus közepére várható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

allergia

tünet

vihar

egészség

betegség

levegő