Idén sem marad el az iskola: 4500 tonna tankönyv kerül kiszállításra

HelloVidék   
  Megosztom
Idén sem marad el az iskola: 4500 tonna tankönyv kerül kiszállításra

Folyamatosan, az ütemtervnek megfelelően végzi a Magyar Posta a tankönyvek kiszállítását az iskolákba, miután a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Zrt. az idei évben is a Postát bízta meg a feladattal. Naponta 200 iskolába juttatja el a tankönyveket a Magyar Posta ezekben a hetekben. Az intézményekhez 20 munkanap alatt, összesen 13 millió tankönyvet szállítanak a munkatársak.

A Magyar Posta a kiszállítást országosan, egy időben, több helyen végzi. Az iskolákba előre egyeztetett időpontban érkeznek a könyvek, a kézbesítés várható időpontját kétórás időintervallumban adta meg a Posta az intézményeknek. A könyvek szállítása augusztus 1 –jén kezdődött és 20 munkanapon át fog tartani – derül ki a Magyar Posta közleményéből.

A tankönyvek szállítására való felkészülést a vállalat már februárban megkezdte. A Tankönyvellátóval egyeztetve, elhelyezkedéstől, útvonaltól, tankönyvmennyiségtől függően szállítási ütemterv készült, ez alapján történik folyamatosan augusztusban a tankönyvek szállítása.

Az augusztus végi kiszállítást követően, várhatóan szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések teljesítése.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

tankönyv

szállítás

iskola

oktatás

diák

iskolakezdés