Eger kutyákkal gyógyít: speciálisan képzett ebek segítik a rehabilitációt

MTI   
  Megosztom
Eger kutyákkal gyógyít: speciálisan képzett ebek segítik a rehabilitációt

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve.

A kutyáknak, amelyeket hetente egyszer visznek az osztályra, fontos szerepük van a betegek mozgásra motiválásában, pszichés állapotuk javításában. Egy civil támogató tíz ilyen alkalom finanszírozását ajánlotta fel, a foglalkozások anyagi fedezetét a továbbiakban az intézmény teremti elő, mondta el a programról Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense.

A terápiában két, speciálisan e célra kiképzett kutya, egy német vizsla és egy border collie vesz részt a gazdájával, így a részlegen gyógyulók szívesebben kapcsolódnak be a gyakorlatokba és gyorsabban javul az állapotuk.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya jól felszerelt, rendelkezésre állnak az alapvető rehabilitációhoz szükséges fizikoterápiás eszközök. A részlegen rehabilitációs csapat is működik.

Az osztály szakmai elismertségét jelzi, hogy a szakvizsgára készülők felkészítésére kijelölt helyként is működik, jegyezte meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

kórház

rehabilitáció

eger

egészség