Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

HelloVidék   
  Megosztom
Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Az Eger-patakban több ezer elpusztult, vagy vergődő halat sodor a víz. A még élő egyedek szabályosan menekülnek a vízből. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tömeges halpusztulást, vannak, akik arra gyanakodnak, hogy az esőzések hatására a környező földekről került vegyszer a vízbe - írja az agriatv.hu.

A helyszíni halőr, illetve a horgászok annyit tudtak csupán kikövetkeztetni, hogy Andornaktályán, a Vörösmarty és az Alkotmány utca között érte valahol szennyezés patakot. Egyelőre nem tudják, mi történhetett, az is felmerült, hogy a környező földekről érkezett vegyszer a tegnapi nagy esőzés miatt.

Már értesítették a katasztrófavédelem és a szakhatóságok munkatársait, akik a vizsgálatot csütörtökre ígértek, de félő, hogy időközben akár le is vonulhat a mérgezés. A patakba nem telepítenek halat, így nem lehet tudni, mikor heveri ki a természet a pusztulást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

halpusztulás

horgász

vegyszer

környezetszennyezés

patak

eger