Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

HelloVidék   
  Megosztom
Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Az Eger-patakban több ezer elpusztult, vagy vergődő halat sodor a víz. A még élő egyedek szabályosan menekülnek a vízből. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tömeges halpusztulást, vannak, akik arra gyanakodnak, hogy az esőzések hatására a környező földekről került vegyszer a vízbe - írja az agriatv.hu.

A helyszíni halőr, illetve a horgászok annyit tudtak csupán kikövetkeztetni, hogy Andornaktályán, a Vörösmarty és az Alkotmány utca között érte valahol szennyezés patakot. Egyelőre nem tudják, mi történhetett, az is felmerült, hogy a környező földekről érkezett vegyszer a tegnapi nagy esőzés miatt.

Már értesítették a katasztrófavédelem és a szakhatóságok munkatársait, akik a vizsgálatot csütörtökre ígértek, de félő, hogy időközben akár le is vonulhat a mérgezés. A patakba nem telepítenek halat, így nem lehet tudni, mikor heveri ki a természet a pusztulást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

halpusztulás

horgász

vegyszer

környezetszennyezés

patak

eger