Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

HelloVidék   
  Megosztom
Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Az Eger-patakban több ezer elpusztult, vagy vergődő halat sodor a víz. A még élő egyedek szabályosan menekülnek a vízből. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tömeges halpusztulást, vannak, akik arra gyanakodnak, hogy az esőzések hatására a környező földekről került vegyszer a vízbe - írja az agriatv.hu.

A helyszíni halőr, illetve a horgászok annyit tudtak csupán kikövetkeztetni, hogy Andornaktályán, a Vörösmarty és az Alkotmány utca között érte valahol szennyezés patakot. Egyelőre nem tudják, mi történhetett, az is felmerült, hogy a környező földekről érkezett vegyszer a tegnapi nagy esőzés miatt.

Már értesítették a katasztrófavédelem és a szakhatóságok munkatársait, akik a vizsgálatot csütörtökre ígértek, de félő, hogy időközben akár le is vonulhat a mérgezés. A patakba nem telepítenek halat, így nem lehet tudni, mikor heveri ki a természet a pusztulást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

halpusztulás

horgász

vegyszer

környezetszennyezés

patak

eger