Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

24.hu   
  Megosztom
Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

Másodállás vállalására több mint 3500 rendőrnek adtak engedélyt, ez a teljes állománynak majdnem a 10 százalékát teszi ki. 2018-ban a rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt egyéb munkavégzésre engedélye, tehát ennyien vállalhattak szabályosan másodállást – írja a 24.hu.

A rendőrségen belül nagy a bérfeszültség, az állomány tagjai már az interneten tettek közzé bizonyítékokat arról, hogy nagyon alacsonyak a fizetéseik. Nyilvánosságra hoztak banki átutalásokról szóló sms-eket, hogy bemutassák, nem jelentkezett a megígért ötvenszázalékos béremelés a jövedelmükben. Az állomány egy részének a fizetése a béremelés ellenére sem éri el a 200 ezer forintot.

Az Index egyik cikkében arról számolt be, hogy az alacsony fizetés miatt sokan szerelnek le, Paks környékén például sokan otthagyták a rendőrséget, inkább elmentek biztonsági őrnek az atomerőműbe. Több forrás szerint egyre nehezebb járőrt találni, mert a rendőrök nem keresnek eleget.

Mint kiderült, a megyeszékhelyek háromnegyedében nincs elég rendőrjárőr: tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene. Ha a százalékos arányokat nézzük, Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de csak 85 betöltött ezek közül.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

bérek

másodállás

bérfeszültség