Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

24.hu   
  Megosztom
Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

Másodállás vállalására több mint 3500 rendőrnek adtak engedélyt, ez a teljes állománynak majdnem a 10 százalékát teszi ki. 2018-ban a rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt egyéb munkavégzésre engedélye, tehát ennyien vállalhattak szabályosan másodállást – írja a 24.hu.

A rendőrségen belül nagy a bérfeszültség, az állomány tagjai már az interneten tettek közzé bizonyítékokat arról, hogy nagyon alacsonyak a fizetéseik. Nyilvánosságra hoztak banki átutalásokról szóló sms-eket, hogy bemutassák, nem jelentkezett a megígért ötvenszázalékos béremelés a jövedelmükben. Az állomány egy részének a fizetése a béremelés ellenére sem éri el a 200 ezer forintot.

Az Index egyik cikkében arról számolt be, hogy az alacsony fizetés miatt sokan szerelnek le, Paks környékén például sokan otthagyták a rendőrséget, inkább elmentek biztonsági őrnek az atomerőműbe. Több forrás szerint egyre nehezebb járőrt találni, mert a rendőrök nem keresnek eleget.

Mint kiderült, a megyeszékhelyek háromnegyedében nincs elég rendőrjárőr: tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene. Ha a százalékos arányokat nézzük, Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de csak 85 betöltött ezek közül.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

bérek

másodállás

bérfeszültség