Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

24.hu   
  Megosztom
Nem él meg másodállás nélkül a magyar rendőr: egyre nagyobb a bérfeszültség

Másodállás vállalására több mint 3500 rendőrnek adtak engedélyt, ez a teljes állománynak majdnem a 10 százalékát teszi ki. 2018-ban a rendőrség állományából összesen 3592 embernek volt egyéb munkavégzésre engedélye, tehát ennyien vállalhattak szabályosan másodállást – írja a 24.hu.

A rendőrségen belül nagy a bérfeszültség, az állomány tagjai már az interneten tettek közzé bizonyítékokat arról, hogy nagyon alacsonyak a fizetéseik. Nyilvánosságra hoztak banki átutalásokról szóló sms-eket, hogy bemutassák, nem jelentkezett a megígért ötvenszázalékos béremelés a jövedelmükben. Az állomány egy részének a fizetése a béremelés ellenére sem éri el a 200 ezer forintot.

Az Index egyik cikkében arról számolt be, hogy az alacsony fizetés miatt sokan szerelnek le, Paks környékén például sokan otthagyták a rendőrséget, inkább elmentek biztonsági őrnek az atomerőműbe. Több forrás szerint egyre nehezebb járőrt találni, mert a rendőrök nem keresnek eleget.

Mint kiderült, a megyeszékhelyek háromnegyedében nincs elég rendőrjárőr: tizennégy városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene. Ha a százalékos arányokat nézzük, Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de csak 85 betöltött ezek közül.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

bérek

másodállás

bérfeszültség