Hatalmas fejlesztések országszerte: ezek a települések nyertek a pályázaton!

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztések országszerte: ezek a települések nyertek a pályázaton!

266 település nyert a Belügyminisztérium önkormányzati fejlesztésekre kiírt pályázatán, jelentette be Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Az önkormányzatok út-, járda- és hídfelújításra, sportlétesítmény-fejlesztésre, illetve kötelező önkormányzati feladatokat ellátó intézmények fejlesztésére pályázhattak.

Mint minden évben, idén is az út- és járdaépítés, illetve felújítás volt a legnépszerűbb téma, jelezte az államtitkár. A pályázaton 266 önkormányzat nyert: 153 településen valósul meg út-, járda vagy hídfelújítás, 28 helyen óvodai, iskolai vagy utánpótlás sportinfrastruktúra-fejlesztés, 85 településen pedig a kötelező feladatellátást szolgáló intézmények, óvodák, bölcsődék, egészségügyi intézmények újulhatnak meg.

Minden pályázati célra több igény érkezett, mint amit támogatni tudnak, ezért Pogácsás Tibor jelezte: reményeik szerint a költségvetés lehetővé teszi, hogy a most nem nyertes pályázatokat "még egy körben elbírálhassák", és ezek is nyertessé váljanak, ezért elutasító határozatot most senkinek sem küldenek ki.

A Belügyminisztérium által készített összefoglaló szerint intézményfejlesztésre közel 2 milliárd forint jut, ebből 2 bölcsőde, 33 óvoda, 15 háziorvosi és gyermekorvosi, 18 védőnői, 7 fogorvosi ellátást nyújtó épület, valamint 23 közös önkormányzati hivatal székhelyének épülete újulhat meg. Belterületi utak felújítására 2,5 milliárd forintot, sportlétesítmény-fejlesztésre 500 millió forintot osztott szét a Belügyminisztérium. A legkisebb összegű támogatásban (927 ezer forintban) Jászivány község részesült, ahol járdafelújításra pályáztak.

Legmagasabb, 30 millió forintos támogatást 36 önkormányzat kapott: Kiskőrös, Baja, Komló, Dévaványa, Gyula, Földeák, Csorna, Kapuvár, Sopron, Bagamér, Hosszúpályi, Verpelét, Mezőtúr, Bátonyterenye, Balassagyarmat, Biatorbágy, Tinnye, Pilisszántó, Szentendre, Szokolya, Dunakeszi, Fót, Göd, Gyál, Százhalombatta, Tura, Mikebuda, Monor, Dabas, Ráckeve, Nagykőrös, Mérk, Bonyhád, Kőszeg, Balatonfüred és Monostorapáti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pályázat

útépítés

felújítás

híd

óvoda

iskola

önkormányzat

belügyminisztérium

rendelő