Elárulta a bükki füvesember: így lehet megúszni a cukorbetegség szövődményeit

HelloVidék   
  Megosztom
Elárulta a bükki füvesember: így lehet megúszni a cukorbetegség szövődményeit

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Cukorbetegek Világnapja alkalmából a cukorbetegség szövődményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet és az érintetteknek természetesen megfelelő gyógynövényeket is ajánl.

Inzulinrezisztencia, cukorbaj, amputáció. Sajnos ma sok magyar diabéteszes életében ezek a betegség legfőbb állomásai. Azért, hogy a cukorbetegség súlyos szövődményei, mint például a vesekárosodás, a látásvesztés vagy a végtagamputáció ne következzen be, már a betegség korai szakaszában el kell kezdenünk odafigyelni magunkra. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember sokszor hangsúlyozza, hogy már az inzulinrezisztencia megjelenésekor is érdemes a gyógynövényeket segítségül hívni, hogy a cukorbaj kialakulását késleltessük vagy megelőzzük.

Hogyan hatnak a gyógynövények?

A fitoterápia az inzulinzerisztenciára vagy a már kialakult cukorbetegség kiegészítő kezeléséhez is tud biztonságos, hatásos gyógyteákat ajánlani. Egyes gyógynövények hatása az inzulinkiválasztás fokozása révén érvényesül, mások a glükóz metabolizmust befolyásolják, és vannak, amelyek a rettegett szövődmények kivédésében segítenek.

Ki gondolná például, hogy a finom üdítőt és lekvárt adó, flavonoidokban gazdag fekete áfonyának a levele is jótékony hatású? Krómtartalma révén az inzulinzerisztenseknek és a cukorbetegeknek tud a legtöbbet segíteni, mert a króm aktív szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, és kiegyensúlyozza a nagyobb vércukor-ingadozásokat is.

A gyermekláncfű gyökere a benne található inulin miatt ajánlott IR-re vagy cukorbetegség kiegészítő terápiájához, mert az inulin a szervezetben alacsonyabb glikémiás indexű fruktózra bomlik, amely lassan szívódik fel a tápcsatornából, így csökkenti a vércukorszintjét. Emellett fontos szerepe van az érrendszeri szövődmények, például a diabéteszes retinopátia megelőzésében is.

Egy tea mind felett

Gyuri bácsi tanácsokból szinte kifogyhatatlan, arra viszont mindenképp fel szeretné hívni az olvasók figyelmét, hogy győződjenek meg a gyógynövényes termékek minőségéről. Ugyanis a gyógynövényben található hatóanyagok mennyisége a növény élőhelye, begyűjtése, szárítása, csomagolása alapján más és más lehet.

Gyuri bácsi első és szívének talán legkedvesebb gyógyteakeveréke, a cukorbetegeknek összeállított Diabess-Györgytea, amelyet gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású növényi készítményként törvzskönyvezett az Országos Gyógyszerészeti Intézet. Ennek fogyasztását Gyuri bácsi már az IR kezdeti szakaszában ajánlja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bükki füvesember

szabó gyuri bácsi

gyógytea

gyógynövény