Itt a 15 fokos december: afrikai meleg tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a 15 fokos december: afrikai meleg tarolja le az országot

Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken délután a csapadékzóna kelet felé elhagyja az országot, ugyanakkor délutántól nyugat felől újabb eső érkezik, a Dunántúlon estig több helyen alakul ki csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 10 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton reggelre nyugaton, a középső tájakon a déli órákra, a keleti határvidéken estefelé szűnik meg az eső. A leghidegebb órákban 0-5 fok lesz, napközben 2-8 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, inkább csak északon lehet több felhő. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 11 fok között várható.

Jövő hét hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Csapadék nem várható a met.hu előrejelzése szerint. A déli szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű, délen és nyugaton lesz a melegebb.

Kedden szintén változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, főként éjjel, reggel ködfoltokkal. Csapadék nem várható. A déli szelet többfelé erős lökések kísérik.

Szerdán a keddihez hasonlóan, változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, főként éjjel, reggel ködfoltokkal. Csapadék nem valószínű. A déli szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de északkeleten kissé hidegebb várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

napsütés

csapadék

meleg

melegfront

tél