Itt a 15 fokos december: afrikai meleg tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a 15 fokos december: afrikai meleg tarolja le az országot

Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken délután a csapadékzóna kelet felé elhagyja az országot, ugyanakkor délutántól nyugat felől újabb eső érkezik, a Dunántúlon estig több helyen alakul ki csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 10 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton reggelre nyugaton, a középső tájakon a déli órákra, a keleti határvidéken estefelé szűnik meg az eső. A leghidegebb órákban 0-5 fok lesz, napközben 2-8 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, inkább csak északon lehet több felhő. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 11 fok között várható.

Jövő hét hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Csapadék nem várható a met.hu előrejelzése szerint. A déli szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű, délen és nyugaton lesz a melegebb.

Kedden szintén változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, főként éjjel, reggel ködfoltokkal. Csapadék nem várható. A déli szelet többfelé erős lökések kísérik.

Szerdán a keddihez hasonlóan, változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, főként éjjel, reggel ködfoltokkal. Csapadék nem valószínű. A déli szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de északkeleten kissé hidegebb várható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

napsütés

csapadék

meleg

melegfront

tél