Mégis lesz fehér karácsony? Ezekben a megyékben szakadhat le a hó

MTI   
  Megosztom
Mégis lesz fehér karácsony? Ezekben a megyékben szakadhat le a hó

Változékony, sokszor csapadékos idő várható a jövő héten. Helyenként karácsonykor hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn kezdetben sokfelé, majd egyre inkább csak a középső és keleti országrészben várható eső, helyenként jelentős mennyiség hullhat. Sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lesz. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Kedden a Dunától keletre fokozatosan megszűnik az eső, ugyanakkor nyugaton és északon estétől már záporok, néhol esetleg hózáporok előfordulhatnak. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet általában 3 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes vidékeken kissé hidegebb lesz. A maximumhőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Karácsony első napján, szerda hajnalban, reggel még szórványosan, napközben már csak kevés helyen - főként az északkeleti megyékben - lehet zápor, esetleg hózápor. Emellett több órára kisüt a nap. Megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Karácsony második napján, csütörtökön is többórás napsütés várható, csak kevés helyen lehet zápor, hózápor. Időnként még megerősödik a szél, majd délutántól gyorsan mérséklődik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben plusz 4 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többfelé várható jellemzően kisebb csapadék; eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat, utóbbi főként az ország északkeleti harmadán, felén. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett, helyenként előfordulhat hózápor. A szél erős, helyenként viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton mínusz 3 és plusz 3, vasárnap mínusz 5 és 0 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton 2-6, vasárnap 1-5 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hóesés

hózápor

csapadék

időjárás

karácsony