Koronavírus: nőtt az azonosított fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: nőtt az azonosított fertőzöttek száma, meghalt egy újabb idős beteg

343-ra nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és meghalt egy újabb idős, krónikus alapbetegségekkel küzdő beteg - írta a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és 11-re nőtt a halálos áldozatok száma

- írták a közleményben.

Összesítésük szerint a Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 329 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a gyógyultak száma (34) péntekhez képest nem változott. Kórházi karanténban 87-en vannak, a mintavételek száma 10303.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél óval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és mindenki, aki teheti, maradjon otthon, és tartsa be a szabályokat, ajánlásokat, a szombattól életbe lépett kijárási korlátozásokat

- emelték ki.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány