Negatív lett a kastélyotthon dolgozóinak vírustesztje: ennek ellenére is félnek a nagymágocsiak

HelloVidék   
  Megosztom
Negatív lett a kastélyotthon dolgozóinak vírustesztje: ennek ellenére is félnek a nagymágocsiak

A Nagymágocsi Kastélyotthon 8 lakója kórházba került, mert megfertőződtek a COVID-19 vírussal. Állapotukról érdeklődtünk az operatív törzstől, a válasz szerint tájékoztatás csak az ő hozzájárulásukkal lenne lehetséges - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a témával kapcsolatban megkeresték az operatív törzset, kitérve arra is, hogy vannak azok a betegek, akik a Nagymágocsi Kastélyotthonból kerültek be a szentesi kórházba.

Az operatív törzs meghozta a szükséges járványügyi lezárásra vonatkozó intézkedéseit. A betegséggel összefüggésben megjelenő bármely személyes adattal kapcsolatban nem tudtunk tájékoztatást adni. A törvényi szabályozás értelmében a személlyel összefüggésbe hozható bármely adat különleges adat, és csak az érintettek hozzájárulásával adható tájékoztatás

- hangzott el a tájékoztatón.

Ennek ellenére van némi félelem a lakosokban. Vannak, akik attól félnek, hogy fertőzést kaphatnak a kastélyotthon dolgozóitól a negatív tesztek ellenére. A lapnak egy ott dolgozó panaszkodott arról, hogy a településn van olyan bolt, ahol nem látják szívesen, ha bemegy vásárolni. A hírt Szebellédi Endre polgármester is hallotta és ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta:

Nagymágocson 5-6 bolt is van. Szerencsére ez a sajnálatos hozzáállás a többségre nem jellemző, elszigetelt jelenség. Ha azonban az érintett munkavállalók részéről erre igénye van, önkormányzatunk segíti őket a bevásárlásban. Az is a tudomásunkra jutott, hogy vannak olyan munkáltatók is a környékben, akik megkérték nagymágocsi dolgozóikat, hogy most maradjanak otthon. Ez túlzó óvatosság. Szeretném hangsúlyozni, hogy Nagymágocson az idősek otthonában történt fertőzés, nem pedig a faluban. Nem vagyunk nagyobb veszélyben, mint a jelen helyzetben akármelyik más település lakói. Megy az életünk tovább

- emelte ki a polgármester.

Ahogy a lap írja, a település megtette a megfelelő intézkedéseket, ezzel élen jár a koronavírus terjedésének megelőzésében. Kiemelten figyelnek arra, hogy a távoktatás alatt a gyerekek ne tartózkodjanak az utcán, az időseknek szükség esetén a bevásárlásban is segítenek, továbbá az önkéntes karanténhoz is helyet biztosítottak egy önkormányzati épületben annak, aki ezt igényelte az ön­kormányzattól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

nagymogács