Koronavírus: katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben

Katonai sátorban végzik a szakrendelésekre érkezők előszűrését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájánál is.

Ahogy a portál írja, a gyermekek és kísérőik a lázmérés és a kikérdezés után csak maszkban és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az épültbe.

A fertőzés kockázatának minimalizálása miatt fontos a pre triázs. Célunk az, hogy kiszűrjük a fertőzésgyanús eseteket, és a szakrendelőkben kizárólag láztalan, a krónikus panaszuk miatt érkező betegeket lássák el

- mondta Szabó Tamás, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A klinikán lőjegyzés után fogadják a betegeket. A szakrendelésre érkezők csak kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe, ahol kötelező a maszk viselése. A zsúfoltság elkerülése és a várakozási idő csökkentése miatt a klinika sürgősségi bejáratánál is van pre triázs. Az előszűrést ott nem sátorban, hanem a bejáratnál végzik. Jelenleg több mint 10 szakrendelés működik. A katonai sátrat kedden a MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái állították fel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

klinika

gyermek

gyermekklinika

hajdú-bihar-megye