Koronavírus: katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: katonai sátorban szűrik a gyermekklinikára érkezőket Debrecenben

Katonai sátorban végzik a szakrendelésekre érkezők előszűrését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájánál is.

Ahogy a portál írja, a gyermekek és kísérőik a lázmérés és a kikérdezés után csak maszkban és kézfertőtlenítést követően léphetnek be az épültbe.

A fertőzés kockázatának minimalizálása miatt fontos a pre triázs. Célunk az, hogy kiszűrjük a fertőzésgyanús eseteket, és a szakrendelőkben kizárólag láztalan, a krónikus panaszuk miatt érkező betegeket lássák el

- mondta Szabó Tamás, a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A klinikán lőjegyzés után fogadják a betegeket. A szakrendelésre érkezők csak kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe, ahol kötelező a maszk viselése. A zsúfoltság elkerülése és a várakozási idő csökkentése miatt a klinika sürgősségi bejáratánál is van pre triázs. Az előszűrést ott nem sátorban, hanem a bejáratnál végzik. Jelenleg több mint 10 szakrendelés működik. A katonai sátrat kedden a MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái állították fel.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

klinika

gyermek

gyermekklinika

hajdú-bihar-megye