Fontos döntést hoztak a vidéki kórházak: mutatjuk, hol vezettek be látogatási tilalmat

MTI   
  Megosztom
Fontos döntést hoztak a vidéki kórházak: mutatjuk, hol vezettek be látogatási tilalmat

Sorra jelentik be a látogatási tilalmat a különböző megyék kórházai a koronavírus járvány második hulláma miatt. Összegyűjtöttük, mely intézmények jelentették be eddig a fontos döntést.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes. Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. Kitért arra is, a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók - romlandó élelmiszert nem tartalmazó - csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik.

Egy koronavírussal fertőzött beteg miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. A közlemény szerint a betegbiztonság érdekében tett intézkedés a kórház Nyíri úti és Balaton utcai fekvőbeteg telephelyeire vonatkozik, rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Az intézmény közlése szerint a rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

Látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus-járvány miatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Laczkó Tamás megbízott főigazgató főorvos közölte: a fertőzésgyanús esetek számának emelkedése miatt, az országos adatokat alapul véve az intézmény egész területére elrendelte a látogatási tilalmat, amely visszavonásig érvényes.

A járványügyi helyzetre tekintettel, a dolgozók és a betegek egészségének védelme érdekében vasárnap látogatási tilalmat rendeltek el a Bajai Szent Rókus Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán.

Szintén megtiltották a betegek felkeresését a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephelyén.

Komárom Esztergom megye kórházai közül Esztergomban és Dorogon rendeltek el látogatási tilalmat a koronavírus terjedésének megelőzésére. Komáromban hétfőtől nem lehet látogatni a fekvőbetegosztályokat a tatabányai Szent Borbála kórházban és tatai részlegén pedig márciustól folyamatos látogatási tilalom van érvényben.

Látogatási tilalom lépett életbe a szombathelyi Markusovszky Kórházban is, ez kiterjed a kórház valamennyi telephelyére és osztályára. A közlések szerint a csomagküldési és kapcsolattartási jogokat mindenütt biztosítják. A súlyos állapotú betegeket és a kiskorúakat, valamint a szülő asszonyokat közvetlen hozzátartozó látogathatja, illetve a beteg kérésére őt felkeresheti egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja, betartva a higiénés szabályokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzés

járvány

járvány lassítás

második hullám

kórház

kórházak