Régi pompájában tündököl a vidéki vadászkastély: ennyi pénzért most bárki megveheti

HelloVidék   
  Megosztom
Régi pompájában tündököl a vidéki vadászkastély: ennyi pénzért most bárki megveheti

Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotban lévő vadászkastélya akár antik bútorokkal együtt is megvásárolható. 1777 és 1779 között építtette Esterházy Miklós herceg.

Egy újabb különleges ingatlan, amit most 390 millióért bárki megvehet: a Tamásiban található Esterházy-vadászkastélyt 1777 és 1779 között építtette Esterházy Miklós herceg. Jelenlegi tulajdonosai az 1980-1990 években, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve vissza adták régi pompáját, arculatát.

Eredetileg földszintesre építették, de 1817-ben egy részét emeletesre bővítették. A kastély két U alak összeépítésével készült. A belső udvarát így teljesen körülöleli. A 24 szobás, 1320 négyzetméteres vadászkastély tekintélyes, 7090 négyzetméteres telekre épült. Az épülettel körülzárt udvaron van egy szép szökőkút is. Parkját pilléres kerítés határolja körül, kovácsoltvas kapun lehet bejutni.

Esterházy hunting lodge. Listed ID 8767. - Hársfa street, Tamási, Tolna County, Hungary }}{{hu|1=Esterházy-vadászkastély. Műemlék ID [http://muemlekem.hu/muemlek?id=8767 8767]. Esterházy Miklós herceg építtette. Az eredetileg egyszintes épületet 1817-ben bővítették, az ÉK-i szárnyra emeletet építettek. Felújítva: 1987-1994. - Tolna megye, Tamási, Hársfa u. 7

A földszinten van 15 szoba, konyha, kamra, 3 fürdőszoba és 2 wc. Az emeleten 9 szoba, fürdő és wc. A földszint jobb szárnyán voltak a vendégszobák, a balszárnyon pedig a nagyebédlő és a szolgálati személyek egy részének a szobái. A vendégszobák olyan nagyok voltak, hogy ketten is lakhattak egy szobában. A szobák egymásból is nyílnak, de növényekkel gazdagon díszített, nagy ablakos körfolyósóról is elérhetőek.

A vadászkastély alatt van egy 380 négyzetméteres pince és tartozik hozzá egy hatállásos garázsépület is. Magyarország egyik legszebb és legjobb állapotban lévő vadászkastélya a hirdetés adatai szerint akár antik bútorokkal együtt is megvásárolható, de a 390 milliós hirdetési ár ezt nem tartalmazza.

A barokk stílusú vadászkastély a jelenlegi Tamási városban épült fel. Az építéséhez felhasználták az omladozó tamási vár köveit is. Akkoriban a megépült vadászkastély köré épült település még önálló település volt. Jelenleg Tamási Miklósvár településrésze őrzi az azóta beolvadt település emlékét.

Még több képet itt lehet találni az ingatlanról.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kastély

tamási

esterházy-kastély