Lassan megtelik a kiskunhalasi járványkórház: ezek a városok váltak gócpontokká

MTI   
  Megosztom
Lassan megtelik a kiskunhalasi járványkórház: ezek a városok váltak gócpontokká

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban. Amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet - számolt be a baon.hu-nak dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Ahogy a portál írja a főigazgató arra is kitért, hogy a mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek.

Amennyiben szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell. A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók

- emelte ki dr. Szepesvári Szabolcs.

Kitért arra is, hogy az ellátási területükhöz tartozó dél-alföldi régióban is a nagyvárosok, mint Szeged és Kecskemét váltak gócpontokká.

Ennek legfőbb oka a magas népsűrűség. Ezeken a településeken fokozott jelentősége van az egyéni felelősségvállalásnak, sokkal óvatosabban és fegyelmezettebben kell viselkednie az itt élő embereknek, mint például egy tanya szerkezetű település lakosainak. Így csökkenthető lenne a megbetegedések száma a nagyvárosokban

Kiemelte továbbá azt is, hogy:

Már egy hét alatt nagyon sokat lehetne javítani a járványügyi helyzeten, ha például az őszi szünetet a városlakók nem arra használnák, hogy családi rendezvényeket tartsanak vagy wellness szállodába utazzanak. Emellett véleményem szerint, a nagyvárosokban már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára. A piacokon pedig a kisebb településeken is mindenkinek maszkot kellene használnia, hiába vannak ugyanis szabad levegőn, az a tapasztalat, hogy az emberek nem tartják a legalább másfél méteres távolságot egymástól.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

járvány

járványkórház

kiskunhalas

szeged

baja

kecskemét

kalocsa

kiskunfélegyháza

orosháza

békéscsaba