Lassan megtelik a kiskunhalasi járványkórház: ezek a városok váltak gócpontokká

MTI   
  Megosztom
Lassan megtelik a kiskunhalasi járványkórház: ezek a városok váltak gócpontokká

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban. Amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet - számolt be a baon.hu-nak dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Ahogy a portál írja a főigazgató arra is kitért, hogy a mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek.

Amennyiben szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell. A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók

- emelte ki dr. Szepesvári Szabolcs.

Kitért arra is, hogy az ellátási területükhöz tartozó dél-alföldi régióban is a nagyvárosok, mint Szeged és Kecskemét váltak gócpontokká.

Ennek legfőbb oka a magas népsűrűség. Ezeken a településeken fokozott jelentősége van az egyéni felelősségvállalásnak, sokkal óvatosabban és fegyelmezettebben kell viselkednie az itt élő embereknek, mint például egy tanya szerkezetű település lakosainak. Így csökkenthető lenne a megbetegedések száma a nagyvárosokban

Kiemelte továbbá azt is, hogy:

Már egy hét alatt nagyon sokat lehetne javítani a járványügyi helyzeten, ha például az őszi szünetet a városlakók nem arra használnák, hogy családi rendezvényeket tartsanak vagy wellness szállodába utazzanak. Emellett véleményem szerint, a nagyvárosokban már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára. A piacokon pedig a kisebb településeken is mindenkinek maszkot kellene használnia, hiába vannak ugyanis szabad levegőn, az a tapasztalat, hogy az emberek nem tartják a legalább másfél méteres távolságot egymástól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

járvány

járványkórház

kiskunhalas

szeged

baja

kecskemét

kalocsa

kiskunfélegyháza

orosháza

békéscsaba