Orbán Viktor: jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára

Miután decemberben és januárban feltehetően még kevesebb vakcina lesz, mint ahányan oltásra jelentkeznek, előre veszik az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat. A jövő héten elindul az oltásra való regisztráció interneten és levélben - erről beszélt Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádióban. Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, azt még nem tudta megmondani, mik lesznek a karácsonyi szabályok.

Ahogy a porrtál írja, a járvánnyal kapcsolatban arról beszélt:

két frontvonalon harcolnak, a kórházakban és az iskolákban, az elsőben életeket mentenek meg, a másodikban munkahelyeken: mivel akinek a gyerekével otthon kell maradni, az nem tud dolgozni.

Azt mondta: a kórházaknál nem lát bíztató jeleket.

Még csak a kijárási tilalom felénél tartunk, ki kell tartani a végéig. December 11-én majd meglátjuk, hol tartunk és onnan melyek a logikus lépések

- mondta a folytatásról. Az operatív törzs adatairól elmondta, hogy jelenleg 9500 kórházi ágyban fekvő beteg van az országban, de másfélszer ennyi tartalék áll rendelkezésre.

A tesztelésre van aki vállalkozik, van aki nem

- mondta. A miniszterelnök személyesen azt tapasztalta, hogy a gépkocsik, felszerelések, hideg csomagok, teszthez szükséges eszközök rendelkezésre állnak.

Jelentkezés az oltásra

Arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták, a tömeges oltásnak van forgatókönyve, ám elmondása szerint december-január környékén jóval kevesebb vakcina várható, mint ahányan szeretnék magukat majd beoltatni.

Ezért az egészségügyi dolgozókat és a sérülékeny csoportokat előre kell venni

- tette hozzá.

A jövő héten indul az előjegyzés interneten és levélben az oltásokra.

A síelőket arra kérte a miniszterelnök, idén ne foglaljanak külföldi utat, mert nem lehet majd hazajönni karanténkötelezettség nélkül. Azt, hogy az ünnepek alatt milyen szabályok lesznek érvényben,még nem tudta megmondani Orbán Viktor. Mint fogalmazott, szeretnék, ha a családok tudnának találkozni és olyan karácsony és újév lenne, mint szokott, de még nem tudják, mik a lehetőségek.

A kormány 8-10 nap múlva fog erről dönteni

- hangzott el a rádióműsorban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vakcina

regisztráció

jelentkezés

oltás

orbán viktor

sérülékeny csoportok

egészségügyi dolgozók