Koronavírus: ekkor várható a második hullám tetőzése az országos tisztifőorvos szerint

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ekkor várható a második hullám tetőzése az országos tisztifőorvos szerint

Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kifejtette, az esetszámokat nézve ugyan még emelkedő szakaszában van a járvány, de reménykeltő, hogy csökken a növekedés dinamikája.

Bár továbbra is terheltek a kórházak, az elmúlt néhány napban kevésbé nőtt az ott ápoltak száma

- fűzte hozzá.

Szerdán 6635-tel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, 182 beteg meghalt, jelenleg 7693 fertőzött szorul kórházi ellátásra és 663-an vannak lélegeztetőgépen

- ismertette a tisztifőorvos.

Hozzátette, az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a mintavételek száma, az eddig elvégzett 1 876 274 mintavétel egy része PCR, a másik az antigénalapú gyorsteszttel végzett vizsgálat volt.

Müller Cecília közölte, a napokban levélben keresi meg a nyugdíjasokat, hogy felmérjék a beoltatási hajlandóságot, így tudják biztosítani - ha már lesz - a vakcinák beadásának leghatékonyabb módját. Az érintett korosztály válaszlevélben is jelezheti oltási szándékát, illetve azt online is közölheti a hamarosan induló vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A szakember elmondta, a fertőzöttséget tekintve Magyarország elmarad az Európai Unió átlagától, az elhunytak vonatkozásában pedig a középmezőnyben foglal helyet. Utalt arra, a környező országok fertőzöttségi adatai dinamikus emelkedést mutatnak, így szomszédainknál még mindig emelkedő szakaszban van a járvány.

Világszerte 191 országban jelent meg a koronavírus, a pandémia kezdete óta a fertőzöttek száma elérte a 64 milliót, emellett 1,5 millió elhunytat és 41 millió gyógyultat tartanak számon, földrajzilag az amerikai és az európai kontinens a leginkább érintett

- ismertette a tisztifőorvos. Müller Cecília hozzátette, a múlt héten globálisan körülbelül négymillió új esetet regisztráltak és 69 ezren haltak bele a betegségbe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány

országos tisztifőorvos

tetőzés