Tovább romlik a helyzet: ezeken a településeken veszélyes a levegő minősége

MTI   
  Megosztom
Tovább romlik a helyzet: ezeken a településeken veszélyes a levegő minősége

Tovább romlott a levegőminőség a Sajó völgyében - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Azt írták:

  • a magas szállópor-koncentráció miatt veszélyes a levegő minősége a Sajó-völgy településein: Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren.
  • Négy településen - Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Tökölön - egészségtelennek számít a levegő.

Emellett további tizennégy településen - köztük Budapesten - kifogásolt a levegőminőség az NNK levegőhigiénés értékelése alapján.

Kiemeltékv, eszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, töltsék idejüket beltéren.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy rossz levegőminőség esetén a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ebben az esetben az érintettektől azt kérik, forduljanak orvoshoz, és javasolják, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszer (például inhalátor).

A meteorológiai előrejelzés alapján az ország keleti, észak-keleti országrészében nem várható javulás, a szálló por koncentrációja továbbra is magas marad - tették hozzá.

Az NNK azt is megjegyezte, hogy a levegőminőség alakulását jelentősen befolyásolja a meteorológiai helyzet és a földrajzi elhelyezkedés, azonban a légszennyezés mérséklésével mindenki tehet a helyzet javításáért.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

levegőminőség

levegőszennyezettség

levegőszennyezés