Rendkívüli szünet a koronavírus miatt: több mint ötven óvodás került karanténba a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli szünet a koronavírus miatt: több mint ötven óvodás került karanténba a vidéki városban

Ötvenkét sándorfalvi óvodás került karanténba, előreláthatóan december 11-ig a koronavírus miatt. Hódmezővásárhelyen 181 ember nem hagyhatja el az otthonát átmenetileg, és a megjelent a fertőzés a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon is - írta meg a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, hétfőn is összeült Hódmezővásárhelyen az Operatív Stáb, hogy értékeljék az elmúlt hét koronavírus-járvánnyal kapcsolatos történéseit. A polgármesteri hivatal gyorshír szolgálata a találkozó után azt közölte, hogy jelenleg 181 vásárhelyi van hatósági karanténban, míg egy hete csak 131-en voltak.

Mester János háziorvos elmondta:

attól függően, hogy a vírus miként jut be szervezetünkbe alakulnak az elsődleges tünetek. Ha az orron keresztül jut be a vírus a szervezetbe, a felső légúti megbetegedések a jellemzőek, ha pedig szájon keresztül, akkor a hányás-hasmenéses tünetek jelentkezhetnek. Továbbra is a szájmaszk viselésével lehet tenni a legtöbbet a járvány terjedése ellen.

Kiderült az is, hogy az óvodák közül jelenleg kettő van hatóságok által elrendelt rendkívüli szüneten Vásárhelyen. Az Észak utca is érintett lett, ott most várják a minisztérium rendelkezését.

Emlékeztettek, hogy

az óvodák rendkívüli szünetét, illetve a járványhelyzet kezelésével kapcsolatos tennivalókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozza meg, rendeli el. Ezt felülírni sem az óvodák igazgatója, sem a polgármester nem tudja. A jelenlegi előírások és járványügyi helyzet miatt nem lehet ügyeletet tartani azokban az intézményekben, ahol megjelent a vírus. Azok a gyerekek is hozzájuthatnak a meleg ételhez, akik nem járhatnak óvodába. Ezt a Cseresnyés kollégium konyháján és a Kalmár-konyhán lehet igénybe venni. Sándorfalván, az Iskola utcai óvoda két csoportjának rendeltek el rendkívüli szünetet a koronavírus miatt. Ötvenkét gyerek és hét felnőtt került karanténba, várhatóan december 11-ig.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

delmagyar

koronavírus

óvoda

óvodások

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzés

karantén

sándorfalva