Mi történik? Megrohanták a magyarok a boltokat a szentestére szóló enyhítés hírére

MTI   
  Megosztom
Mi történik? Megrohanták a magyarok a boltokat a szentestére szóló enyhítés hírére

Miután a kormányfő bejelentette, hogy szentestére felfüggesztik a 20 órától érvényes kijárási korlátozást, megrohamozták a boltokat a vevők az elmúlt három napban.

Megindult a vásárlók tömege az üzletekbe, a válság ellenére arra is van esély, hogy az ünnepek előtti költekezés eléri a tavalyi szintet - írta a szerdai Magyar Nemzet. A lap úgy fogalmazott, hogy

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára felidézte, hogy a korábbi években is látványosan meglódult a forgalom a december 24. előtti napokban. Most azonban a járványügyi könnyítés hatása is megfigyelhető, az intézkedés ösztönzi a költekezést - vélekedett. Esélyes, hogy az ünnepek előtti kiadások elérik a tavalyi szintet.

Bár idén a karácsonyt megelőző időszakban visszafogottabbnak bizonyult az ajándékvásárlás, a kereskedelem "lendületben volt". December 23-án 19 óráig tartanak nyitva az üzletek, 24-én legkésőbb 14-kor bezárnak, és legközelebb 27-én fogadnak újra vevőket - közölte a főtitkár.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

karácsony

vásárlás

költekezés