Hétvégén is folytatódott a védőoltások beadása: ezekben az idősotthonokban kapták meg a vakcinát

MTI   
  Megosztom
Hétvégén is folytatódott a védőoltások beadása: ezekben az idősotthonokban kapták meg a vakcinát

Hétvégén is folytatódott a védőoltások beadása a százötven főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban. Így volt ez megyénkben Győrben, Sopronban, Nagylózson is. Az intézményekben gondozott idősek és a dolgozók is megkapják a koronavírus elleni vakcinát - írta meg a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, szombaton és vasárnap azokban az idősotthonokban oltottak, ahol több mint 150 idős él.

Ez országszerte 61 intézményt érint, amelyekben 5215 bentlakó és 1874 dolgozó, összesen 7089 fő jelentkezett az oltásra. A vakcinák beadását orvosi vizsgálat előzi meg, amely megállapítja, hogy az érintett megkaphatja-e az oltást

- írta a portál.

Mint írták, Széles Sándor megyei kormánymegbízott kifejtette, hogy a hétvégén a három legnagyobb megyei idős­otthon lakóit – a győri Szent Anna Otthonban, Sopronban és Nagylózson – oltották be, a soproni és a győri kórház munkatársai végezték a munkát. Akik kérték, vagyis az idősek több mint 70, a dolgozók 50 százalékát, összesen mintegy 400 lakót és 150 dolgozót oltottak át.

Győrben a Szent Anna Otthonnak több telephelyen 420 lakója van, közülük a hétvégén a marcalvárosi részleg 200 idősének 75 százaléka, a száz dolgozó fele kérte az oltást.

Miután kórházunk több mint háromezer egészségügyi dolgozója oltásának első körén túl vagyunk, kellő tapasztalat birtokában a Szent Anna Otthon lett az első hely, ahol mobil oltást végeztünk. Három csapat az orvosi rendelőben, egy pedig a fekvőbetegeknél oltott. Szövődmény nem volt, a jól előkészített adminisztrációnak hála minden gördülékenyen zajlott

- mondta Villányi Balázs, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

Sopronban a Balfi utcai idősek otthonában is oltottak vasárnap.

Az oltás az operatív törzs által meghatározott ütemterv szerint történik, azt is ők döntik el, hogy a kisebb intézményeink mikor kerülnek sorra. A koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre, ezért is fontos, hogy a lehető legtöbben megkapják a védőoltást. Akik korábban átestek a betegségen, csak később olthatók

- adott tájékoztatást Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oltás

koronavírus

koronavírus elleni oltás

idősotthon

győr

sopron

nagylózs