Folyamatosan nő a betegek száma Debrecenben: módosult a COVID-ellátás a Klinikai Központban is

HelloVidék   
  Megosztom
Folyamatosan nő a betegek száma Debrecenben: módosult a COVID-ellátás a Klinikai Központban is

A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek növekvő száma miatt megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ újabb épületét a Klinikai Központ Nagyerdei Campusán. A járóbetegeket arra kérik, hogy a fertőzésre utaló tüneteikkel továbbra is a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztályát keressék fel - közölte a Debreceni Egyetem honlapján a klinikai központ.

Ahogy a közleményben írják, a betegek száma folyamatosan emelkedik, ezért változott a COVID-ellátás a Klinikai Központban. A Nagyerdei Campuson, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika épületében megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ 2-es részlegét, ahol a fekvőbetegek ellátására intenzív- és általános osztályt is kialakítottak.

A növekvő betegszám miatt a nem légúti betegek ellátását végző Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján szigorították az előszűrést. Minden érkező beteget alaposan kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. A fertőzésgyanús betegeknél gyorstesztet végeznek, és pozitív eredmény esetén a beteget elkülönítik, majd a Kenézy Gyula Campusra szállítják.

Az intézkedéseket a romló járványadatok tették szükségessé. A betegek között egyre több a fiatal, és folyamatosan nő a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló koronavírus-fertőzöttek aránya. Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke arra kéri a debrecenieket, hogy aki még nem regisztrált védőoltásra, tegye meg minél hamarabb, mert csak a megelőzés tudja biztosítani a járvány hatékony kezelését.

Változások a járó- és fekvőbeteg ellátásában

  • A koronavírus-járványhelyzet romlása miatt 2021. március 9-től a Debreceni Egyetem Klinikai Központban megváltozik a járó- és fekvőbeteg ellátás rendje.
  • Minden heveny tünetekkel bíró, sürgősségi kivizsgálást, ellátást igénylő beteget soron kívül fogadnak.
  • Az onkológiai betegellátás zavartalanul folytatódik.
  • A halasztható ellátások tekintetében azonban a szakrendelések és a vizsgálatokra korábban előjegyzést adó szervezeti egységek új időpontról értesítik majd a betegeket.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetése számít a betegek és hozzátartozóik együttműködésére, megértésüket és türelmüket kéri.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

debrecen

klinikai központ nagyerdei campusa

nagyerdő

klinika

járványügyi ellátó központ