Folyamatosan nő a betegek száma Debrecenben: módosult a COVID-ellátás a Klinikai Központban is

HelloVidék   
  Megosztom
Folyamatosan nő a betegek száma Debrecenben: módosult a COVID-ellátás a Klinikai Központban is

A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek növekvő száma miatt megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ újabb épületét a Klinikai Központ Nagyerdei Campusán. A járóbetegeket arra kérik, hogy a fertőzésre utaló tüneteikkel továbbra is a Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Osztályát keressék fel - közölte a Debreceni Egyetem honlapján a klinikai központ.

Ahogy a közleményben írják, a betegek száma folyamatosan emelkedik, ezért változott a COVID-ellátás a Klinikai Központban. A Nagyerdei Campuson, az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika épületében megnyitották a Járványügyi Ellátó Központ 2-es részlegét, ahol a fekvőbetegek ellátására intenzív- és általános osztályt is kialakítottak.

A növekvő betegszám miatt a nem légúti betegek ellátását végző Nagyerdei Campus Sürgősségi Klinikáján szigorították az előszűrést. Minden érkező beteget alaposan kikérdeznek és testhőmérsékletet mérnek. A fertőzésgyanús betegeknél gyorstesztet végeznek, és pozitív eredmény esetén a beteget elkülönítik, majd a Kenézy Gyula Campusra szállítják.

Az intézkedéseket a romló járványadatok tették szükségessé. A betegek között egyre több a fiatal, és folyamatosan nő a súlyos állapotú, lélegeztetésre szoruló koronavírus-fertőzöttek aránya. Szabó Zoltán professzor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnöke arra kéri a debrecenieket, hogy aki még nem regisztrált védőoltásra, tegye meg minél hamarabb, mert csak a megelőzés tudja biztosítani a járvány hatékony kezelését.

Változások a járó- és fekvőbeteg ellátásában

  • A koronavírus-járványhelyzet romlása miatt 2021. március 9-től a Debreceni Egyetem Klinikai Központban megváltozik a járó- és fekvőbeteg ellátás rendje.
  • Minden heveny tünetekkel bíró, sürgősségi kivizsgálást, ellátást igénylő beteget soron kívül fogadnak.
  • Az onkológiai betegellátás zavartalanul folytatódik.
  • A halasztható ellátások tekintetében azonban a szakrendelések és a vizsgálatokra korábban előjegyzést adó szervezeti egységek új időpontról értesítik majd a betegeket.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetése számít a betegek és hozzátartozóik együttműködésére, megértésüket és türelmüket kéri.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

debrecen

klinikai központ nagyerdei campusa

nagyerdő

klinika

járványügyi ellátó központ