Megvan a 3 millió beoltott: közben új típusú vakcina is érkezett az országba

MTI   
  Megosztom
Megvan a 3 millió beoltott: közben új típusú vakcina is érkezett az országba

Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28 800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz.

Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28 800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén.

Galgóczi Ágnes közölte, a szállítmány fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el. Elmondta, a tervek szerint a Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre, és várhatóan hétfőn kezdik meg az oltást.

Ismertetése szerint a Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztető oltásra a védettség kialakításához.

Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett eddig Magyarországra

Egy másik mai közlemény szerint kedden megérkezett a 17. - több mint 250 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó - szállítmány Magyarországra.Az első szállítmány december 26-án érkezett az országba, ezt követően heti rendszerességgel szállították a vakcinákat.

A két vállalat célja, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte - ismertették.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát: csak áprilisban mintegy egymillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet Magyarországra - olvasható a közleményben.

"3 millió beoltott. Újabb mérföldkő"

Már hárommillió ember megkapta legalább az első oltását idehaza. Orbán Viktor Facebook-oldalán osztotta meg a hírt.

3 millió beoltott. Újabb mérföldkő

– írja a miniszterelnök keddi Facebook-bejegyzésében, amelyben egy videót osztott meg a „vakcinométerről”.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

oltás

járvány elleni védekezés

koronavírus elleni oltás