Jó tudni: már a külföldiek és a 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jó tudni: már a külföldiek és a 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak

Szombaton hívják második körre a pedagógusokat, javulnak a szennyvízadatok - tájékoztatott az operatív törzs.

Bár már lazultak a járványügyi szabályok, a csoportosulás továbbra is tilos, a védelmi intézkedéseket mindenkinek be kell tartani. Aki pedig a védettségi igazolványt meghamisítja, az bűncselekményt követ el, öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat - kezdte Gál Kristóf az operatív törzs tájékoztatóját.

Az ORFK szóvivője kifejtette, a hétvégén 1966 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettségek megszegése miatt. 668 ember szegte meg a kijárási tilalmat, 27 386 ember van hatósági házi karanténban. A hétvégén két buliban is intézkedtek a rendőrök - tette hozzá.

Müller Cecília ismertette: a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta - emiatt a járványügyi adatok is javultak. A tisztifőorvos elmondta azt is, egyre kevesebb beteg esetében súlyos lefolyású a fertőzés.

Holnap több mint 300 ezer adag Pfizer érkezik, ezek jó része második körös oltásokra megy majd el. Emellett a pedagógusok második körös oltására is érkezik ajd szállítmány, az érettségin felügyelő tanárokat például szombatra hívják be. A 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak, május 10. után elkezdik az ő oltásukat.

A szennyvízadatok azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban általánosságban csökkent a vírus örökítőanyag mennyisége, de most ez a folyamat megállt, jelenleg stagnál.

Ha valaki nem kapta meg a védettségi igazolványt, az ügyfélkapun keresztül, elektronikus módon, vagy személyesen, időpontfoglalás nélkül a kormányablakoknál lehet érdeklődni.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

oltás

oltási igazolvány