Jó tudni: már a külföldiek és a 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jó tudni: már a külföldiek és a 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak

Szombaton hívják második körre a pedagógusokat, javulnak a szennyvízadatok - tájékoztatott az operatív törzs.

Bár már lazultak a járványügyi szabályok, a csoportosulás továbbra is tilos, a védelmi intézkedéseket mindenkinek be kell tartani. Aki pedig a védettségi igazolványt meghamisítja, az bűncselekményt követ el, öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat - kezdte Gál Kristóf az operatív törzs tájékoztatóját.

Az ORFK szóvivője kifejtette, a hétvégén 1966 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettségek megszegése miatt. 668 ember szegte meg a kijárási tilalmat, 27 386 ember van hatósági házi karanténban. A hétvégén két buliban is intézkedtek a rendőrök - tette hozzá.

Müller Cecília ismertette: a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160 fő már a második oltását is megkapta - emiatt a járványügyi adatok is javultak. A tisztifőorvos elmondta azt is, egyre kevesebb beteg esetében súlyos lefolyású a fertőzés.

Holnap több mint 300 ezer adag Pfizer érkezik, ezek jó része második körös oltásokra megy majd el. Emellett a pedagógusok második körös oltására is érkezik ajd szállítmány, az érettségin felügyelő tanárokat például szombatra hívják be. A 16-18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak, május 10. után elkezdik az ő oltásukat.

A szennyvízadatok azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban általánosságban csökkent a vírus örökítőanyag mennyisége, de most ez a folyamat megállt, jelenleg stagnál.

Ha valaki nem kapta meg a védettségi igazolványt, az ügyfélkapun keresztül, elektronikus módon, vagy személyesen, időpontfoglalás nélkül a kormányablakoknál lehet érdeklődni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

oltás

oltási igazolvány