A narancs kalória tartalma: hány kalória egy narancs, mennyi a narancs kalória értéke?

HelloVidék   
  Megosztom
A narancs kalória tartalma: hány kalória egy narancs, mennyi a narancs kalória értéke?

1 narancs kalória tartalma: 1 narancs hány kalória? Tudd meg, egy narancs hány kalória, 10 dkg narancs hány kalória? Hány kalória egy narancs, ha átlagos méretű gyümölcsöt nézünk?

A narancs nem csak a karácsonyi időszak, hanem az egész év slágergyümölcse. Fogyasztjuk önmagában, süteményben, vagy nyaranta jéghideg narancslé formájában, a narancs savanykás, üde íze minden esetben felfrissíti a fogyasztóját. Cikkünkben eláruljuk, hány kalória egy narancs, illetve 10 dkg narancs hány kalória! Hány kalória egy narancs leve hozzáadott cukor nélkül?

A narancs kalória tartalma

Egy narancs hány kalória?

  • 1 narancs kalória tartalma: 62 kcal
  • 100 g narancs kalória tartalma: 47 kcal

A narancslé kalória tartalma

  • A cukrozatlan, frissen facsart narancslé kalória tartalma: 44 kcal/100g
  • A cukros narancslé kalória tartalma: ~50 kcal/100g

A fenti narancs kalória értékekből leszűrhetjük, hogy a narancs egy igazán alacsony kalória tartalmú, diétás, mondhatni negatív kalóriás étel, ha önmagában fogyasztjuk. A frissen facsart narancslé is nagyon egészséges, hiszen rengeteg vitamint tartogat a szervezetünk számára, azonban a cukor hozzáadása során jelentősen megnőhet a narancs kalória tartalma, így fogyókúra idején ez a cukros üdítőt egyáltalán nem ajánljuk!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

narancs

narancslé

kalória

diéta

fogyókúra

cukor

egészség