Hány kalória egy mandarin? Tudd meg, mennyi a mandarin kalória értéke, a mandarin negatív kalória tartalmú-e!

HelloVidék   
  Megosztom
Hány kalória egy mandarin? Tudd meg, mennyi a mandarin kalória értéke, a mandarin negatív kalória tartalmú-e!

Mandarin negatív kalória: mennyi 1 db mandarin kalória tartalma, a mandarin hány kalória? A kalória mandarin esetében mennyi, a mandarin kalória tartalma miért ilyen alacsony?

Sokan hallhattunk már a citrusdiétáról, amelynek lényege, hogy napi szinten minél több olyan déligyümölcsöt kell fogyasztanunk, mint a mandarin, a narancs vagy a grapefruit. Ezeknek a gyümölcsöknek a legjobb tulajdonsága az, hogy az úgynevezett „negatív kalóriás ételek” kategóriájába sorolhatóak.

Mi a negatív kalóriás étel? A negatív kalóriás étel egy olyan élelmiszer, leginkább zöldség vagy gyümölcs, aminek olyan alacsony a kalória tartalma, hogy több energiába kerül szervezetünknek megemésztenie (magas rosttartalmának köszönhetően), mint amennyit bevittünk az elfogyasztásával – kisarkítva: ha olyan ételeket eszünk, mint a mandarin, nagyobb mennyiségű gyümölcs esetén sem hízunk, inkább stagnál a testsúlyunk, vagy fogyunk. Nézzük, a mandarin hány kalória, mennyi 1 db mandarin kalória tartalma!

A mandarin kalória tartalma

Hány kalória egy mandarin?

  • 1 db mandarin kalória tartalma: 47 kcal
  • 100 g mandarin kalória tartalma: 53 kcal

Láthatjuk tehát, hogy a kalória mandarin esetében szinte elhanyagolhatóan kevés, vagyis a mandarin bármilyen diétába, szigorú fogyókúrába nagyon könnyen beilleszthető – egyébként ugyanez a helyzet más citrusfélékkel is. A mandarin fogyasztását leginkább tízóraira vagy uzsonnára ajánljuk, hiszen a mandarin kalória tartalma nem elég ahhoz, hogy reggeliként beindítsuk vele a napunkat, viszont nagyszerűen elnyomja az éhségérzetünket és segít átvészelni a napot a következő étkezésig.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mandarin

citrus

diéta

fogyókúra

kalória

kalóriamentes