Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

A tűzoltók tegnap este óta nagy erőkkel, szakadatlanul dolgoznak a lángok megfékezésén Kőszegen. Ahol feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete.

Egy régi, használaton kívüli, 450 négyzetméteres hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra még tegnap este a Vas megyei Kőszegen, a Felsőerdő úton. A több mint ezer négyzetméternyi területet érintő, elharapódzó tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A helyszínre riasztották a kőszegi önkormányzati, a szombathelyi, a sopronkövesdi, a sárvári, a kapuvári és a körmendi hivatásos, továbbá a kőszegi, a horvátzsidányi, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi, a bozsoki és a cáki önkéntes tűzoltókat, de kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A munkálatokat hátráltatta a villámlással járó, viharos időjárás, és az épület tagolt szerkezete, ami megnehezítette a belső részek oltását. De gondot jelent a rajoknak a betonfödém és a tető közötti izzó részek felkutatása, és oltása is, amely jelenleg is tart, és a belső térben is találnak még rejtett tűzgócokat - írták a katasztrófavédők.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani. A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető „körutat”, ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

villámcsapás

tűzeset

kőszegi hegység

katasztrófavédelem