Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

A tűzoltók tegnap este óta nagy erőkkel, szakadatlanul dolgoznak a lángok megfékezésén Kőszegen. Ahol feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete.

Egy régi, használaton kívüli, 450 négyzetméteres hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra még tegnap este a Vas megyei Kőszegen, a Felsőerdő úton. A több mint ezer négyzetméternyi területet érintő, elharapódzó tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A helyszínre riasztották a kőszegi önkormányzati, a szombathelyi, a sopronkövesdi, a sárvári, a kapuvári és a körmendi hivatásos, továbbá a kőszegi, a horvátzsidányi, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi, a bozsoki és a cáki önkéntes tűzoltókat, de kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A munkálatokat hátráltatta a villámlással járó, viharos időjárás, és az épület tagolt szerkezete, ami megnehezítette a belső részek oltását. De gondot jelent a rajoknak a betonfödém és a tető közötti izzó részek felkutatása, és oltása is, amely jelenleg is tart, és a belső térben is találnak még rejtett tűzgócokat - írták a katasztrófavédők.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani. A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető „körutat”, ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

villámcsapás

tűzeset

kőszegi hegység

katasztrófavédelem