Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Becsapott a villám egy hotelbe: a Dunántúl közkedvelt turistahelyén történt a tragédia + Videó

A tűzoltók tegnap este óta nagy erőkkel, szakadatlanul dolgoznak a lángok megfékezésén Kőszegen. Ahol feltehetően villámcsapás miatt gyulladt ki egy használaton kívüli hotelépület tetőszerkezete.

Egy régi, használaton kívüli, 450 négyzetméteres hotel épületének tetőszerkezete kapott lángra még tegnap este a Vas megyei Kőszegen, a Felsőerdő úton. A több mint ezer négyzetméternyi területet érintő, elharapódzó tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók. A helyszínre riasztották a kőszegi önkormányzati, a szombathelyi, a sopronkövesdi, a sárvári, a kapuvári és a körmendi hivatásos, továbbá a kőszegi, a horvátzsidányi, a kőszegdoroszlói, a kőszegszerdahelyi, a bozsoki és a cáki önkéntes tűzoltókat, de kiérkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

A munkálatokat hátráltatta a villámlással járó, viharos időjárás, és az épület tagolt szerkezete, ami megnehezítette a belső részek oltását. De gondot jelent a rajoknak a betonfödém és a tető közötti izzó részek felkutatása, és oltása is, amely jelenleg is tart, és a belső térben is találnak még rejtett tűzgócokat - írták a katasztrófavédők.

A tűzoltók szerint elhúzódó oltásra és utómunkálatokra kell számítani. A közelben füst terjengett, az oltási munkálatok miatt lezárták a kőszegi hegyre vezető „körutat”, ezért a környéket járművel több órán át nem tudták megközelíteni az arra közlekedni szándékozók.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

villámcsapás

tűzeset

kőszegi hegység

katasztrófavédelem