Több vidéki egyetemen is kötelezővé tették az oltást: mutatjuk, mely városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Több vidéki egyetemen is kötelezővé tették az oltást: mutatjuk, mely városokban

Nem kezdheti meg a tanévet az a hallgató a Semmelweis Egyetemen, aki nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást. A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem is bevezette ezt az intézkedést. A többi karon nem kötelező a maszkhasználat és az oltás. Közben gyorsít a járvány: az elmúlt huszonnégy órában 345 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 3 beteg - számolt be róla az ATV Híradó riportja.

Ahogy arról beszámoltak, kötelező a koronavírus elleni védőoltás a Debreceni Egyetem egészségügyi karán is. Bartha Elek, az intézmény tanszékvezetője a híradónak azt mondta: mindazok a magyar és külföldi hallgatók, akik egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be a tanulmányi kötelezettségek teljesítése okán, azok számára kötelező az oltakozás.

A portál közlése szerint Pécsen szintén kötelező az oltás az egészségügyi és szociális területen tanulók számára. Fedeles Tamás, az intézmény rektorhelyettese közölte: azoknak a hallgatóknak, akik szeptember elsején még nincsenek beoltva, az egyetem biztosítja a soron kívüli oltást.

Mint írták, a Miskolci Egyetemen egészségügyi karán is előírás az oltás, ahogy a Semmelweis Egyetemen is kötelezővé tették. Hermann Péter, az egyetem oktatási rektorhelyettese nyilatkozva hangsúlyozta: az egészségügyben résztvevők veszélyt jelenthetnek a páciensekre, ezért mindenképpen szükséges a beoltásuk.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

semmelweis egyetem

pécsi tudományegyetem

miskolci egyetem

debreceni egyetem

oltás

kötelező védőoltás

koronavírus