Itt vannak a friss adatok: elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Ötvenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 3274 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 924 063 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 700 021-en a második, 997 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták:

  • 836 389-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 30 402-re, a gyógyultaké 791 998-ra emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 13 989.
  • Kórházban 908 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 9262-en vannak, a mintavételek száma 7 172 353.

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és mielőbb oltassák be magukat.

Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta. Aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, és most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék a koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül. A koronavírus-gyanúról továbbra is a háziorvos dönt.

Az oldal térképe szerint eddig

  • Budapesten (151 001) és
  • Pest megyében (116 384) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (48 901),
  • Győr-Moson-Sopron (45 561)
  • és Hajdú-Bihar megye (44 010).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 18 026 fertőzöttel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

koronavírus-fertőzés

kórház

lélegeztetőgép

beteg

fertőzés

adatok