Durvul a helyzet: megugrottak a számok, rég volt ennyi új fertőzött Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Durvul a helyzet: megugrottak a számok,  rég volt ennyi új fertőzött Magyarországon

Az elmúlt három nap összesen 6688 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 567 főre emelkedett. Az előző hétvégéhez képest most kétszer annyi új fertőzöttet találtak, de megnéztük azt is, milyen volt a járványhelyzet kereken egy éve.

A hétvégi összesített adatok alapján az elmúlt három nap összesen 6688 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 850 513 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 567 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 795 562 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 24 384 főre emelkedett. 1 588 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 191-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza.

Nem szabad hátradőlni!

Június óta közlik a hétvégi adatokat összesítve, azóta még sosem volt példa ennyi új fertőzöttre és halottra.Az előző hétvégéhez képest most kétszer annyi fertőzöttet regisztráltak.Akkor 3274 esetről számoltak be, és 51 ember halt meg koronavírus-fertőzésben. Legutóbb, csütörtökről péntekre pedig 2548 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, és 24 koronavírusos beteg hunyt el.

Egy éve ilyenkor sem volt rosszabb a helyzet, sőt!

Tavaly, 2020. október 25-én (vasárnap) a hivatalos adatok szerint 3149 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és akkor 35 beteg hunyt el. Ha ezt beszorozzuk kettővel - mivel akkor a hétvégi adatokat nem számolták egybe - azt láthatjuk, szinte ugyanott tartunk. Tavaly viszont több embert: 2449 koronavírusos beteget ápoltak kórházban (jelenleg 1588-an szorulnak kórházi kezelésre), közülük 2020-ban 221-en voltak lélegeztetőgépen, jelenleg 191-en. A különbség azonban egyik adat esetében sem számotttevő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni gyógyszer

koronavírus adatok