Egyre rosszabb a helyzet: már kilenc kórházban él a látogatási tilalom

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre rosszabb a helyzet: már kilenc kórházban él a látogatási tilalom

Egyre több egészségügyi intézmény csatlakozik a látogatási tilalmat elrendelő kórházak csapatához. Határozatlan időre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet összes osztályán is tilos a látogatás.

Október 21-én a Semmelweis Egyetem volt az első fecske, a hozzá tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán rendeltek el látogatási tilalmat, melyet a koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülésével indokoltak. Súlyos-kritikus állapotú, hosszú ideje az egyetemen fekvő beteg esetén a klinika igazgatója egyedileg adhat alkalmanként egy-egy hozzátartozónak engedélyt a megfelelő védőfelszerelésben történő látogatására, írja az mfor.hu.

Íme a kijárási tilalmat elrendelő kórházak listája:

  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
  • Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika
  • Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet
  • Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház
  • Tatabányai Szent Borbála Kórház
  • Győri Petz Aladár Kórház
  • A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban újra megnyitják a Covid-belgyógyászati osztályt.

A Békés Megyei Központi Kórházban az emelkedő betegszámok miatt átszervezték a betegutakat.. október 24-től pedig a komáromi Selye János Kórházban is részleges látogatási tilalom lépett életbe. A gyöngyösi Bugát Pál Kórházban újra megnyitják a Covid-belgyógyászati osztályt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórházak

látogatási tilalom

covid-19

covid-osztály

koronavírus-járvány

vírushelyzet