Brutális erdőtűz tombol a magyar határnál: itt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális erdőtűz tombol a magyar határnál: itt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

Óriási a baj, Ausztria legnagyobb erdőtüze pusztít a magyar határtól 70 kilométerre. Tegnapra 115 hektár erdő pusztult el, a tűzoltóság szerint ez „a legnagyobb erdőtűz, ami valaha is történt a szomszédos országban."

Hétfő dél körül erdőtűz ütött ki a Rax nevű osztrák hegy oldalánál, Mittagsteinben. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a hegységhez, éjjel már körülbelül 200 tűzoltó volt szolgálatban, kedden pedig 300-ra emelkedett az akcióban résztvevők száma– írta a Vaol.hu.

Dietmar Fahrafellner, az állami tűzoltóság parancsnoka „az egyik legnagyobb erdőtűzről beszélt, amely Ausztriában valaha is történt”

A tűzoltók a földről és a levegőből is próbálják megfékezni a lángokat, illetve védvonalakat alakítottak ki, hogy a lángok ne tudjanak továbbterjedni a környező településekre. Emellett egy közelben lévő gyártelepet is sikerült biztosítania a tűzoltóságnak.

Eddig körülbelül 115 hektárnyi erdő égett le, és a többszáz tűzoltó mellett több helikopter dolgozik a területen.

A fegyveres erők szóvivője, Michael Bauer közlése szerint a belügyminisztérium és a fegyveres erők több hullámban összesen 8 repülőgépet vezényelt a Rax hegyre, köztük két Blackhawk helikoptert. Míg a többi repülőgép csak 450 litert tud szállítani, egy Blackhawk 3000 liternyi vizet bír el.

Az állami tűzoltóság parancsnoka szerint már több tűzoltó is megsérült a mentés közben, ezért riasztották a mentőket is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdőtűz

katasztrófavédelem

ausztria