Brutális erdőtűz tombol a magyar határnál: itt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális erdőtűz tombol a magyar határnál: itt a legsúlyosabb a helyzet + Videó

Óriási a baj, Ausztria legnagyobb erdőtüze pusztít a magyar határtól 70 kilométerre. Tegnapra 115 hektár erdő pusztult el, a tűzoltóság szerint ez „a legnagyobb erdőtűz, ami valaha is történt a szomszédos országban."

Hétfő dél körül erdőtűz ütött ki a Rax nevű osztrák hegy oldalánál, Mittagsteinben. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a hegységhez, éjjel már körülbelül 200 tűzoltó volt szolgálatban, kedden pedig 300-ra emelkedett az akcióban résztvevők száma– írta a Vaol.hu.

Dietmar Fahrafellner, az állami tűzoltóság parancsnoka „az egyik legnagyobb erdőtűzről beszélt, amely Ausztriában valaha is történt”

A tűzoltók a földről és a levegőből is próbálják megfékezni a lángokat, illetve védvonalakat alakítottak ki, hogy a lángok ne tudjanak továbbterjedni a környező településekre. Emellett egy közelben lévő gyártelepet is sikerült biztosítania a tűzoltóságnak.

Eddig körülbelül 115 hektárnyi erdő égett le, és a többszáz tűzoltó mellett több helikopter dolgozik a területen.

A fegyveres erők szóvivője, Michael Bauer közlése szerint a belügyminisztérium és a fegyveres erők több hullámban összesen 8 repülőgépet vezényelt a Rax hegyre, köztük két Blackhawk helikoptert. Míg a többi repülőgép csak 450 litert tud szállítani, egy Blackhawk 3000 liternyi vizet bír el.

Az állami tűzoltóság parancsnoka szerint már több tűzoltó is megsérült a mentés közben, ezért riasztották a mentőket is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdőtűz

katasztrófavédelem

ausztria