Itt az újabb támogatás a vidéknek: tíz iskola turbózhatja fel oktatását ezekkel

MTI   
  Megosztom
Itt az újabb támogatás a vidéknek: tíz iskola turbózhatja fel oktatását ezekkel

Támogatott szakkörök kedveltethetik meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal az informatikai szakmákat. A Programozd a jövőd! című projektben induló pályázat inspiráló eszközök kölcsönzésével és a pedagógusok felkészítésével járulhat hozzá a foglalkozások megtartásához - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A pályázaton Budapest és Pest megye kivételével az ország bármely részében működő általános és középiskolák részt vehetnek. Az intézményeknek vállalniuk kell, hogy legalább tíz tanulónak minimum tíz alkalomból álló foglalkozássorozatot szerveznek. A sikeresen pályázók minden segítséget megkapnak a felkészüléshez - ismertette a tárca, hozzátéve: a nyertes intézmények hat laptopot, tíz mikrokontrollert és négy robotkészletet vehetnek át, a foglalkozásokat vezető pedagógusok pedig kéthetes online kurzuson sajátíthatják el a továbbadandó ismereteket.

Az elmúlt egy-másfél évben az IT-szektorban jött létre a legtöbb új munkahely, a Diplomás Pályakövetési Rendszer tavalyi adatösszesítése szerint pedig az informatikus végzettségűek viszik haza a legmagasabb bruttó jövedelmeket, és közülük dolgoznak a legtöbben diplomás munkakörben - írták Schanda Tamást idézve, aki azt is kifejtette: a pálya megismerhetővé és vonzóvá tétele a nemzetgazdaság versenyképességének tudásalapú megerősítését, az innovációs teljesítmény javítását is szolgája. Emellett a szakkörök sok fiatalt indíthatnak el a biztos elhelyezkedéshez és kimagasló keresetekhez vezető úton, így újabb pályázati fordulók kiírását tervezik.

Az űrlap és a pályázati feltételek ezen az oldalon érhetők el.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

informatika

robotika

iskola

pályázat

pályázati felhívás