Ingyenes koronavírus-szűrést hirdetett a vidéki város: ezt érdemes kihasználni

HelloVidék   
  Megosztom
Ingyenes koronavírus-szűrést hirdetett a vidéki város: ezt érdemes kihasználni

A polgármester utasítására jelentős ingyenes tesztelést végez Balassagyarmat Város Önkormányzata a saját intézményhálózatában, a város általános iskoláiban és a lakosság számára. A cél, hogy a fertőzötteket az ünnepek előtt minél nagyobb mértékben ki lehessen szűrni a lakosságból.

Ahogy a város közösségi oldalán írták, a héten Balassagyarmat Város Önkormányzata a polgármester utasítására jelentős ingyenes tesztelést végez a saját intézményhálózatában, a város általános iskoláiban és a lakosság számára, annak érdekében, hogy a fertőzötteket az ünnepek előtt minél nagyobb mértékben ki lehessen szűrni a lakosságból.

Az intézményi szűrések már zajlanak a városban, de holnapi napon és pénteken lehetőség van ingyenes szűrésre a lakosság részére is (természetesen a készletek erejéig).

  • December 2-án, csütörtökön a Városháza dísztermében 12-16 óra között
  • December 3-án pénteken a Városháza dísztermében 8-16 óra között várjuk a balassagyarmati lakosokat.

A tesztelést képzett szakemberek, egészségügyi dolgozók végzik teljes dokumentálás mellett, a tesztek nyálkahártyáról vett Ag antigén gyorstesztek, melyek eredményéről hivatalos igazolást adunk ki, és pozitivitás esetén értesítjük a Kormányhivatalt is

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balassagyarmat

tesztelés

önkormányzat

fertőzöttek

teszt