Hivatalos: Magyarországra is betört a koronavírus omikron variánsa

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hivatalos: Magyarországra is betört a koronavírus omikron variánsa

Müller Cecília, országos tisztifőorvos hétfőn az M1 Híradóban bejelentette, hogy már Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns.

Hivatalossá vált, már Magyarországon is találtak omikron variánssal fertőzött beteget, az újfajta koronavírus bár gyorsan fertőz, még keveset tudnak róla a kutatók. Müller Cecilia ezt az M1 Hiradóban jelentette be, az infostart idézte a tisztifőorvost, aki szerint az omikron variánst két hazai mintában mutatták ki.

Mint ahogy azt a tisztifőorvos is kiemelte, ettől függetlenül még mindig a delta nevű variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben, és mintegy 100 százalékban ez okozza a megbetegedéseket. Az omikron vírusvariáns Dél-Afrikából indult, és rövid idő alatt több országban is megjelent. Úgy tudni, nem okoz súlyos megbetegedéseket, de a kutatók óvatosságra intenek, míg nincs elegendő adat a kezükben.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omikron variáns

omikron

müller cecília

vírusvariáns

országos tisztifőorvos