Hivatalos: Magyarországra is betört a koronavírus omikron variánsa

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hivatalos: Magyarországra is betört a koronavírus omikron variánsa

Müller Cecília, országos tisztifőorvos hétfőn az M1 Híradóban bejelentette, hogy már Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns.

Hivatalossá vált, már Magyarországon is találtak omikron variánssal fertőzött beteget, az újfajta koronavírus bár gyorsan fertőz, még keveset tudnak róla a kutatók. Müller Cecilia ezt az M1 Hiradóban jelentette be, az infostart idézte a tisztifőorvost, aki szerint az omikron variánst két hazai mintában mutatták ki.

Mint ahogy azt a tisztifőorvos is kiemelte, ettől függetlenül még mindig a delta nevű variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben, és mintegy 100 százalékban ez okozza a megbetegedéseket. Az omikron vírusvariáns Dél-Afrikából indult, és rövid idő alatt több országban is megjelent. Úgy tudni, nem okoz súlyos megbetegedéseket, de a kutatók óvatosságra intenek, míg nincs elegendő adat a kezükben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omikron variáns

omikron

müller cecília

vírusvariáns

országos tisztifőorvos