Elképesztő állapotok: januártól nem lesz állandó házi gyermekorvos Kőszegen?

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő állapotok: januártól nem lesz állandó házi gyermekorvos Kőszegen?

Két doktornő látta el a feladatokat eddig Kőszegen, év végén azonban mindketten nyugdíjba mennek. A város fél éve keres gyermekorvost és bíznak benne, hogy mielőbb megtalálják. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint országos probléma az orvosok magas átlagéletkora.

Básthy Béla a város polgármestere az RTL Híradójának azt mondta, senki nem marad ellátás nélkül. Fél éve folyamatosan hirdetik az állásokat, felkészültek a a jelentkezők igényeinek teljesítésére is, így például a lakhatásban is tudnak segíteni. Jelentkező azonban egyelőre nem akad.

Nem csak Kőszegen ilyen rossz a helyzet. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke arról számolt be, hogy országos probléma a munkaerőhiány. Ennek egyik oka, hogy a betöltött praxisokban 60 év felett van az átlagéletkor, az utánpótlás pedig nem elegendő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

gyermekorvos

gyermekorvosi praxis

gyermekorvosi rendelő

állás

munka

orvos

orvoshiány