Elképesztő állapotok: januártól nem lesz állandó házi gyermekorvos Kőszegen?

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő állapotok: januártól nem lesz állandó házi gyermekorvos Kőszegen?

Két doktornő látta el a feladatokat eddig Kőszegen, év végén azonban mindketten nyugdíjba mennek. A város fél éve keres gyermekorvost és bíznak benne, hogy mielőbb megtalálják. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint országos probléma az orvosok magas átlagéletkora.

Básthy Béla a város polgármestere az RTL Híradójának azt mondta, senki nem marad ellátás nélkül. Fél éve folyamatosan hirdetik az állásokat, felkészültek a a jelentkezők igényeinek teljesítésére is, így például a lakhatásban is tudnak segíteni. Jelentkező azonban egyelőre nem akad.

Nem csak Kőszegen ilyen rossz a helyzet. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke arról számolt be, hogy országos probléma a munkaerőhiány. Ennek egyik oka, hogy a betöltött praxisokban 60 év felett van az átlagéletkor, az utánpótlás pedig nem elegendő.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

gyermekorvos

gyermekorvosi praxis

gyermekorvosi rendelő

állás

munka

orvos

orvoshiány