Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

HelloVidék   
  Megosztom
Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

Hosszan tartó betegség után elhunyt Thummerer Vilmos – közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán. A számos díjjal elismert termelő 78 éves volt.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021. december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk.

- közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán szerdán. A borász 78 éves volt.

Thummerer Vilmos 1943-ban született Kárpátalján, a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Borászattal 1984-től kezdett el foglalkozni, amikor 7 hekárt területet bérelt a tanácstól. A rendszerváltás után már palackozták a borait, 1990-ben elnyerte az Országos Borászversenyen a Hungexpo különdíját, mint a legeredményesebb termelő. Ezt követően Noszvajon vásárolt meg pincét. Az elmúlt évtizedekben is számos rangos kitüntetésben részesült.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

thummerer vilmos

borász

egri bortermelő