Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

HelloVidék   
  Megosztom
Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

Hosszan tartó betegség után elhunyt Thummerer Vilmos – közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán. A számos díjjal elismert termelő 78 éves volt.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021. december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk.

- közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán szerdán. A borász 78 éves volt.

Thummerer Vilmos 1943-ban született Kárpátalján, a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Borászattal 1984-től kezdett el foglalkozni, amikor 7 hekárt területet bérelt a tanácstól. A rendszerváltás után már palackozták a borait, 1990-ben elnyerte az Országos Borászversenyen a Hungexpo különdíját, mint a legeredményesebb termelő. Ezt követően Noszvajon vásárolt meg pincét. Az elmúlt évtizedekben is számos rangos kitüntetésben részesült.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

thummerer vilmos

borász

egri bortermelő