Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

HelloVidék   
  Megosztom
Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

Hosszan tartó betegség után elhunyt Thummerer Vilmos – közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán. A számos díjjal elismert termelő 78 éves volt.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021. december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk.

- közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán szerdán. A borász 78 éves volt.

Thummerer Vilmos 1943-ban született Kárpátalján, a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Borászattal 1984-től kezdett el foglalkozni, amikor 7 hekárt területet bérelt a tanácstól. A rendszerváltás után már palackozták a borait, 1990-ben elnyerte az Országos Borászversenyen a Hungexpo különdíját, mint a legeredményesebb termelő. Ezt követően Noszvajon vásárolt meg pincét. Az elmúlt évtizedekben is számos rangos kitüntetésben részesült.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

thummerer vilmos

borász

egri bortermelő