Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

HelloVidék   
  Megosztom
Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

Hosszan tartó betegség után elhunyt Thummerer Vilmos – közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán. A számos díjjal elismert termelő 78 éves volt.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021. december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk.

- közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán szerdán. A borász 78 éves volt.

Thummerer Vilmos 1943-ban született Kárpátalján, a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Borászattal 1984-től kezdett el foglalkozni, amikor 7 hekárt területet bérelt a tanácstól. A rendszerváltás után már palackozták a borait, 1990-ben elnyerte az Országos Borászversenyen a Hungexpo különdíját, mint a legeredményesebb termelő. Ezt követően Noszvajon vásárolt meg pincét. Az elmúlt évtizedekben is számos rangos kitüntetésben részesült.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

thummerer vilmos

borász

egri bortermelő