Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

HelloVidék   
  Megosztom
Elhunyt a legendás magyar borász: családja közölte a tragikus hírt

Hosszan tartó betegség után elhunyt Thummerer Vilmos – közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán. A számos díjjal elismert termelő 78 éves volt.

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021. december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk.

- közölte az Egri Borút Egyesület a Facebook-oldalán szerdán. A borász 78 éves volt.

Thummerer Vilmos 1943-ban született Kárpátalján, a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Borászattal 1984-től kezdett el foglalkozni, amikor 7 hekárt területet bérelt a tanácstól. A rendszerváltás után már palackozták a borait, 1990-ben elnyerte az Országos Borászversenyen a Hungexpo különdíját, mint a legeredményesebb termelő. Ezt követően Noszvajon vásárolt meg pincét. Az elmúlt évtizedekben is számos rangos kitüntetésben részesült.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

thummerer vilmos

borász

egri bortermelő