Itt vannak a friss adatok: továbbra is ez a fertőzéssel legkevésbé érintett megye

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: továbbra is ez a fertőzéssel legkevésbé érintett megye

Magyarországon a beoltottak száma 6 369 089, közülük 6 111 632-en a második, 3 712 974-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 16 435 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 616 846-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 105, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 741-re emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták:

 • a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 347 698,
 • az aktív fertőzöttek száma 227 407-re emelkedett.
 • Kórházban 4588 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen.
 • Hatósági házi karanténban 25 718-an vannak,
 • a mintavételek száma 10 207 444.

Ebben a hónapban is lesz minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon. Kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékosra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is tartanak oltási akciókat.

A negyedik oltás is már foglalható és kérhető, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs

- írták az oldalon.

Az 5-11 évesek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. Már 88 ezer gyermeket regisztráltak a szülők, és közülük 82 ezren már fel is vették az oltás. Emlékeztettek, a kormány csütörtökön bejelentette, hogy hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátóhelyeken pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

Az átoltottság növeléséért a munkáltatók előírhatják az oltást dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás beadatása, az önkormányzatoknál erről a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást

- írták.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig

 • Budapesten (287 156) és Pest megyében (224 931) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
 • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (91 571),
 • Győr-Moson-Sopron (86 244),
 • Hajdú-Bihar (84 504)
 • Szabolcs-Szatmár (84 429)
 • és Bács-Kiskun megye (82 733).
 • A fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (33 945).

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

koronavírus-fertőzés

tolna megye

oltás

oltási akció