Itt vannak a friss adatok: továbbra is ez a fertőzéssel legkevésbé érintett megye

MTI   
  Megosztom
Itt vannak a friss adatok: továbbra is ez a fertőzéssel legkevésbé érintett megye

Magyarországon a beoltottak száma 6 369 089, közülük 6 111 632-en a második, 3 712 974-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták. 16 435 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 616 846-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 105, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 41 741-re emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták:

  • a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 347 698,
  • az aktív fertőzöttek száma 227 407-re emelkedett.
  • Kórházban 4588 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 168-an vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 25 718-an vannak,
  • a mintavételek száma 10 207 444.

Ebben a hónapban is lesz minden csütörtökön, pénteken, és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon. Kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már négy hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékosra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is tartanak oltási akciókat.

A negyedik oltás is már foglalható és kérhető, akár az oltási akciókban is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítéléséért az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal, a háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve, a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs

- írták az oldalon.

Az 5-11 évesek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. Már 88 ezer gyermeket regisztráltak a szülők, és közülük 82 ezren már fel is vették az oltás. Emlékeztettek, a kormány csütörtökön bejelentette, hogy hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátóhelyeken pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

Az átoltottság növeléséért a munkáltatók előírhatják az oltást dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás beadatása, az önkormányzatoknál erről a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást

- írták.

A koronavirus.gov.hu oldal térképe szerint eddig

  • Budapesten (287 156) és Pest megyében (224 931) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (91 571),
  • Győr-Moson-Sopron (86 244),
  • Hajdú-Bihar (84 504)
  • Szabolcs-Szatmár (84 429)
  • és Bács-Kiskun megye (82 733).
  • A fertőzéssel legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna (33 945).

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus adatok

koronavírus-fertőzés

tolna megye

oltás

oltási akció