Orvhalászokra csapott le a rendőrség: tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak

HelloVidék   
  Megosztom
Orvhalászokra csapott le a rendőrség: tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak

A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai és egy bogyiszlói lakossal szemben folytattak orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Bogyiszló külterületén található úgynevezett Kutyatanyai-zsiliptől érkezett bejelentés 2021. augusztus 27-én a délelőtti órákban, mert ott a halászati őrök két férfit ellenőriztek, akiknél tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak – számolt be police.hu.

A kiérkező egyenruhások igazoltatták az orvhalászokat, akik elszámoltatásuk során tagadták, hogy halásztak. Elmondásuk szerint a nyakzó hálót és a halakat találták a közeli vízterületen. Kollégáink a bizonyítékokat lefoglalták, majd a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A bejelentés kapcsán a tolnai rendőrök nyomozást indítottak orvhalászat vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Kutyatanyai-zsilip egyébként a Tolnai-Holt-Duna déli ágának vizét vezetni le a Sió-csatornába.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvhalász

tolna megye