Orvhalászokra csapott le a rendőrség: tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak

HelloVidék   
  Megosztom
Orvhalászokra csapott le a rendőrség: tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak

A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai és egy bogyiszlói lakossal szemben folytattak orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Bogyiszló külterületén található úgynevezett Kutyatanyai-zsiliptől érkezett bejelentés 2021. augusztus 27-én a délelőtti órákban, mert ott a halászati őrök két férfit ellenőriztek, akiknél tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak – számolt be police.hu.

A kiérkező egyenruhások igazoltatták az orvhalászokat, akik elszámoltatásuk során tagadták, hogy halásztak. Elmondásuk szerint a nyakzó hálót és a halakat találták a közeli vízterületen. Kollégáink a bizonyítékokat lefoglalták, majd a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A bejelentés kapcsán a tolnai rendőrök nyomozást indítottak orvhalászat vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

A Kutyatanyai-zsilip egyébként a Tolnai-Holt-Duna déli ágának vizét vezetni le a Sió-csatornába.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvhalász

tolna megye