Hamarosan érkezik az oltás az omikron variáns ellen: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Hamarosan érkezik az oltás az omikron variáns ellen: itt vannak a részletek

Már októberben elkezdődhet a Pfizer és a BioNTech gyógyszergyártó által kifejezetten a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett oltóanyagainak szállítása - jelentette be a vakcinát gyártó BioNTech német gyógyszeripari vállalat.

Az amerikai és a német gyógyszercég kétféle vakcinát fejlesztett ki az omikron változat ellen. A BA.1 variánst célzó oltóanyag esetében a gyártók már a múlt hónapban benyújtották a jóváhagyáshoz szükséges kérelmet az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA). A vakcinák szállítása akkor kezdődhet, ha az EMA megadja a hozzájárulást.

Az omikron BA.4 és BA.5 alvariánsaira kifejlesztett vakcinákat az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságának (FDA) javaslatára már ebben a hónapban klinikai tesztelésre bocsátják.

Az egyesült államokbeli koronavírus-fertőzések több mint háromnegyedét az omikron BA.5 típusú alváltozat okozta. Az első szállításokat az ezen altípust megcélzó oltóanyagból is október elejére ígérik.

A koronavírus elleni oltásokra ugyan megcsappant az igény, miután a nyugati országokban sokan már a harmadik vagy negyedik oltást is megkapták, a BioNTech szerint azonban azok a kampányok, amelyek az omikront célzó vakcinákat hirdetik, várhatóan növelni fogják a keresletet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

pfizer

biontech

oltás

gyógyszergyártó