Itt sem lehet már fürdeni: az alacsony vízállás miatt bezárt az egyik legszebb szabadstrand

HelloVidék   
  Megosztom
Itt sem lehet már fürdeni: az alacsony vízállás miatt bezárt az egyik legszebb szabadstrand

A belvárosi csodálatos homokos part a Sugóval, szemben a Petőfiszigettel igazi oázis volt a bajaiaknak. Az elmúlt években már sajnos volt hasonló zárás a Duna alacsony vízállása miatt.

A nyári szezonban immár másodszor, augusztus 9-től ismét bezárt a Sugovica szabadstrandja - adta hírül a BAON.hu. A belvárosi csodálatos homokos part a Sugóval, szemben a Petőfiszigettel igazi oázis a bajaiaknak.

Ráadásul a folyó vízszintje még mindig csökken. Ahogy a lap írja, a Sugószabadstrand üzemeltetésének feltétele a 100 centiméteres vízállás a mércén. A jelenlegi vízállás a Sugovicán ezt nem éri el, ezért újra bezárt a strand. A tartósan aszályos időszak miatt lesüllyedt a Duna vízszintje, újból a kritikus szint alá, így ebben az évben már második alkalommal kell bezárni a strandot, így az meghatározatlan ideig nem üzemel.

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint júliusban extrém szárazság volt jellemző a térségünkre: átlagosan 10 milliméter csapadék hullott, ami elenyésző mennyiség az átlaghoz – ami 62 milliméter – képest. A hónap végére az éves csapadékösszegből számított hiány 161 milliméter, tehát többhavi csapadék hiányzik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék strand

baja