Itt sem lehet már fürdeni: az alacsony vízállás miatt bezárt az egyik legszebb szabadstrand

HelloVidék   
  Megosztom
Itt sem lehet már fürdeni: az alacsony vízállás miatt bezárt az egyik legszebb szabadstrand

A belvárosi csodálatos homokos part a Sugóval, szemben a Petőfiszigettel igazi oázis volt a bajaiaknak. Az elmúlt években már sajnos volt hasonló zárás a Duna alacsony vízállása miatt.

A nyári szezonban immár másodszor, augusztus 9-től ismét bezárt a Sugovica szabadstrandja - adta hírül a BAON.hu. A belvárosi csodálatos homokos part a Sugóval, szemben a Petőfiszigettel igazi oázis a bajaiaknak.

Ráadásul a folyó vízszintje még mindig csökken. Ahogy a lap írja, a Sugószabadstrand üzemeltetésének feltétele a 100 centiméteres vízállás a mércén. A jelenlegi vízállás a Sugovicán ezt nem éri el, ezért újra bezárt a strand. A tartósan aszályos időszak miatt lesüllyedt a Duna vízszintje, újból a kritikus szint alá, így ebben az évben már második alkalommal kell bezárni a strandot, így az meghatározatlan ideig nem üzemel.

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint júliusban extrém szárazság volt jellemző a térségünkre: átlagosan 10 milliméter csapadék hullott, ami elenyésző mennyiség az átlaghoz – ami 62 milliméter – képest. A hónap végére az éves csapadékösszegből számított hiány 161 milliméter, tehát többhavi csapadék hiányzik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék strand

baja