Bicskanyitogató: istállóban tartották, éhbérért dolgoztatták Pesten a vidéki gyerekeket

MTI   
  Megosztom
Bicskanyitogató: istállóban tartották, éhbérért dolgoztatták Pesten a vidéki gyerekeket

Előállítottak két férfit a Pest megyei rendőrök, mert a gyanú szerint napi 10-12 órában alacsony bérért dolgoztattak 18 év alatti fiatalokat - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Egy 15 éves tiszavasvári fiú szülei értesítették a rendőrséget, miután megtudták, hogy gyermeküket több hasonló korú gyermekkel, a hét hat napján 10-12 órában dolgoztatták vidéki és fővárosi építkezéseken. A nehéz fizikai munkáért kéthetente 90 ezer forint fizetést kaptak.

Munkaszerződést egyikük sem látott, a kötelezően előírt pihenőidőkről nem is hallottak, ellátásukról maguknak kellett gondoskodniuk. Egyszerre 10-15 gyermek zsúfolódott össze a szálláshelyen, ahová az 58 éves építési vállalkozó, valamint a brigádvezetőnek kinevezett 23 éves társa utaztatta az ország keleti megyéiből verbuvált 18 év alatti gyerekeket.

Szállásuk egy háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt, ahol a rendőrök 13 gyereket találtak - áll a beszámolóban.

A rendőrök elfogták és előállították a két férfit, akiket emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítottak meg. A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le velük szemben - közölte a Police.hu.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kényszermunka

gyermekbántalmazás

munka