Így spórolna Miskolc: megérkezett a LED-csere program első szállítmánya

MTI   
  Megosztom
Így spórolna Miskolc: megérkezett a LED-csere program első szállítmánya

Több mint hatezren regisztráltak az október elején zárult lehetőségre, amely a Gondoskodó Miskolc program keretében segíti a miskolciakat áramszámlájuk csökkentésében. Mintegy hetvenezer izzót osztanak majd ki a következő hetekben, ennek részleteiről rövidesen tájékoztatják az érintetteket - a többi között ez is elhangzott a Városvédelmi Egyeztető Testület szerdai ülésén.

Eredetileg szeptember végén zárult volna a regisztráció, de a megnövekedett érdeklődés miatt Miskolc MJV Önkormányzata egy héttel meghosszabbította a jelentkezési határidőt. Az izzókat biztosító CYEB nevű cég több körben hozza Miskolcra az igényelt mennyiséget. Az energiatakarékos lámpákkal egy család éves szinten akár 50 ezer forintot is megspórolhat- olvasható a sajtóközleményben.

A testületi ülésen újra szóba került azon szolgáltatóházak kérdésköre, amelyekben több vállalkozás, intézmény működik és akik a drasztikus távhő áremelkedés miatt azon gondolkodnak, hogy szüneteltetik vagy leválasztják magukat a MIHŐ nyújtotta fűtési rendszerről.

Badány Lajos alpolgármester jelezte: már a múlt héten volt egy szakmai egyeztetés, ugyanis egyesével kell megvizsgálni az ingatlanokat, nem lehet általános megoldást nyújtani.

A műszaki szempontokra is fókuszáló munka folytatódik, erről is tájékoztatják majd az érintett cégeket, intézményeket a közeljövőben.

Varga Andrea alpolgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy egyeztetéseket folytat három országgyűlési képviselővel (Csöbör Katalin Fidesz-KDNP, Hegedűs Andrea DK, Jakab Péter független) a Salkaházi Sára program érdkében, amire a három érintett képviselő reagált.

A Városvédelmi Egyeztető Testület, amit Veres Pál, Miskolc MJV polgármesterének kezdeményezésére hoztak létre, minden szerdán üekében. Korábban a város vezetői közös levelükben a miskolci országgyűlési képviselőkhöz fordultak, hogy ők is lobbizzanak a program kifizetéséhez szükséges pénz, a mintegy 460 millió forint előteremtése érdelésezik, és ha kell, döntéseket hoz, hogy biztosítsa a város működését a brutálisan megemelkedett energiaárak ellenére is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

energia

villany

led csere