Így spórolna Miskolc: megérkezett a LED-csere program első szállítmánya

MTI   
  Megosztom
Így spórolna Miskolc: megérkezett a LED-csere program első szállítmánya

Több mint hatezren regisztráltak az október elején zárult lehetőségre, amely a Gondoskodó Miskolc program keretében segíti a miskolciakat áramszámlájuk csökkentésében. Mintegy hetvenezer izzót osztanak majd ki a következő hetekben, ennek részleteiről rövidesen tájékoztatják az érintetteket - a többi között ez is elhangzott a Városvédelmi Egyeztető Testület szerdai ülésén.

Eredetileg szeptember végén zárult volna a regisztráció, de a megnövekedett érdeklődés miatt Miskolc MJV Önkormányzata egy héttel meghosszabbította a jelentkezési határidőt. Az izzókat biztosító CYEB nevű cég több körben hozza Miskolcra az igényelt mennyiséget. Az energiatakarékos lámpákkal egy család éves szinten akár 50 ezer forintot is megspórolhat- olvasható a sajtóközleményben.

A testületi ülésen újra szóba került azon szolgáltatóházak kérdésköre, amelyekben több vállalkozás, intézmény működik és akik a drasztikus távhő áremelkedés miatt azon gondolkodnak, hogy szüneteltetik vagy leválasztják magukat a MIHŐ nyújtotta fűtési rendszerről.

Badány Lajos alpolgármester jelezte: már a múlt héten volt egy szakmai egyeztetés, ugyanis egyesével kell megvizsgálni az ingatlanokat, nem lehet általános megoldást nyújtani.

A műszaki szempontokra is fókuszáló munka folytatódik, erről is tájékoztatják majd az érintett cégeket, intézményeket a közeljövőben.

Varga Andrea alpolgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy egyeztetéseket folytat három országgyűlési képviselővel (Csöbör Katalin Fidesz-KDNP, Hegedűs Andrea DK, Jakab Péter független) a Salkaházi Sára program érdkében, amire a három érintett képviselő reagált.

A Városvédelmi Egyeztető Testület, amit Veres Pál, Miskolc MJV polgármesterének kezdeményezésére hoztak létre, minden szerdán üekében. Korábban a város vezetői közös levelükben a miskolci országgyűlési képviselőkhöz fordultak, hogy ők is lobbizzanak a program kifizetéséhez szükséges pénz, a mintegy 460 millió forint előteremtése érdelésezik, és ha kell, döntéseket hoz, hogy biztosítsa a város működését a brutálisan megemelkedett energiaárak ellenére is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

energia

villany

led csere