Felfoghatatlan, nincsenek rá szavak: szörnyű, amit barátja kisfiával tett ez a tatai férfi

MTI   
  Megosztom
Felfoghatatlan, nincsenek rá szavak: szörnyű, amit barátja kisfiával tett ez a tatai férfi

Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki többször szexuális cselekményt végeztetett barátja kilencéves fiával - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.


 

A táblabíróság a döntéssel - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - három évvel súlyosította az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék határozatát.

A férfit véglegesen eltiltotta a bíróság "bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi".

A jogerős ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak, a nő kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a gyerekre.

A kisfiú megkedvelte a férfit, aki ajándékokat is vitt neki.

Az édesanya távollétében a férfi több alkalommal szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel, akit meg is fenyegetett azzal, hogy ha nem tesz eleget a kérésének, vagy elmondja a történteket valakinek, vagy megeteti a kutyájával.

A gyermek nem mert szólni senkinek, végül 2020 júniusában édesanyjának elmondta a vele történteket.

A nő feljelentette a férfit, aki elmenekült Tatáról. A rendőrök 2020 decemberében fogták el.

A férfi cselekménye a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okozott, a gyermek múlt év eleje óta nevelőszülőknél él.

A táblabíróság azzal indokolta a férfi büntetésének súlyosítását, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, egyre durvább az elkövetési módjuk, ebben az ügyben pedig a gyermek pszichésen maradandóan sérült.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermek

gyermekbántalmazás

szexuális zaklatás