Drámai részletek az iskolai öngyilkosságról: ezért ugrott ki az ablakon a balatonfüredi fiú

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai részletek az iskolai öngyilkosságról: ezért ugrott ki az ablakon a balatonfüredi fiú

Balatonfüreden gyorsan elterjedt a hír hétfőn, hogy egy 17 éves fiú egy második emeleti tanteremből zuhant a mélybe, önszántából. A szomszédos házakban élők a mentőhelikopter érkezéséből vették észre, hogy baj lehet - az RTL Híradó stábja a helyszínen forgatott.

Sokkot kapott, ki sem mert nézni az ablakon, és két órán keresztül remegett – ezt nyilatkozta aZ RTL Híradónak egy diák, aki végignézte, ahogy az osztálytársa kedden, matekdolgozat közben kiugrott az a balatonfüredi iskola ablakán. A 17 éves fiú, akinek osztálytársa szerint évet kellett ismételnie, életveszélyesen megsérült, de a hírek szerint fel fog épülni

A Híradó riportjából kiderült, hogy Balatonfüreden gyorsan elterjedt a híre, hogy egy 17 éves fiú egy második emeleti tanteremből zuhant a mélybe, önszántából. A szomszédos házakban élők a mentőhelikopter érkezéséből vették észre, hogy baj lehet. Az egyik lakó, azt nyilatkozta, hogy másfél óra után tudtak felszállni a sérülttel.

Az iskolában megkérték a diákokat, hogy ne nyilatkozzanak a történtekről, a fiú egyik osztálytársával azonban sikerült a tévének beszélnie. Azt mondta,

10-15 perce írhatták a matematikadolgozatot, amikor társuk az első padból felállt, és az ablakhoz lépett. A tanár éppen háttal állt nekik, mert a táblára írt, mindenki azt hitte, hogy csak ki akarja nyitni az ablakot.

Azt mondta, minden nagyon gyorsan történt, a tanár azonnal kiabálva elindult az udvarra. Ő maga sokkot kapott, nem is mert kinézni az ablakon, órákkal később is remegett.

Az osztálytárstól még hozzátette: a fiú szeptemberben került hozzájuk, mert évet kellett ismételnie. Próbálták befogadni, de nem volt társasági ember. Hogy mi állhat a történtek hátterében, nem tudják, de szerintük voltak pszichés problémái.

Az RTL Híradó kereste az iskolát és a tankerületet is, de a szülők kérésére nem nyilatkoztak. A tankerület vezetője a veol.hu-nak azt mondta, a szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy az orvosok szerint fiuk fel fog épülni.

A Bors információi szerint is a tanulónak minden esélye megvan a felépülésre.

A 17 éves Zsombor zárkózott fiatal, nincsenek barátai az osztályában. A tanórák többségén egyedül ül és ritkán beszélget a többiekkel. Ebből következik, hogy a magánéleti titkait sem osztotta meg társaival, így azt sem tudják a környezetében, hogy mi vezethetett odáig, hogy a fiú a matekórán egyszerűen hirtelen felállt, odament az ablakhoz, kinyitotta, majd a mélybe vetette magát. Az órát tartó tanár és a diákok semmit sem tehettek, hogy megakadályozzák

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

öngyilkosság

öngyilkossági kísérlet

balatonfüred