Drámai részletek az iskolai öngyilkosságról: ezért ugrott ki az ablakon a balatonfüredi fiú

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai részletek az iskolai öngyilkosságról: ezért ugrott ki az ablakon a balatonfüredi fiú

Balatonfüreden gyorsan elterjedt a hír hétfőn, hogy egy 17 éves fiú egy második emeleti tanteremből zuhant a mélybe, önszántából. A szomszédos házakban élők a mentőhelikopter érkezéséből vették észre, hogy baj lehet - az RTL Híradó stábja a helyszínen forgatott.

Sokkot kapott, ki sem mert nézni az ablakon, és két órán keresztül remegett – ezt nyilatkozta aZ RTL Híradónak egy diák, aki végignézte, ahogy az osztálytársa kedden, matekdolgozat közben kiugrott az a balatonfüredi iskola ablakán. A 17 éves fiú, akinek osztálytársa szerint évet kellett ismételnie, életveszélyesen megsérült, de a hírek szerint fel fog épülni

A Híradó riportjából kiderült, hogy Balatonfüreden gyorsan elterjedt a híre, hogy egy 17 éves fiú egy második emeleti tanteremből zuhant a mélybe, önszántából. A szomszédos házakban élők a mentőhelikopter érkezéséből vették észre, hogy baj lehet. Az egyik lakó, azt nyilatkozta, hogy másfél óra után tudtak felszállni a sérülttel.

Az iskolában megkérték a diákokat, hogy ne nyilatkozzanak a történtekről, a fiú egyik osztálytársával azonban sikerült a tévének beszélnie. Azt mondta,

10-15 perce írhatták a matematikadolgozatot, amikor társuk az első padból felállt, és az ablakhoz lépett. A tanár éppen háttal állt nekik, mert a táblára írt, mindenki azt hitte, hogy csak ki akarja nyitni az ablakot.

Azt mondta, minden nagyon gyorsan történt, a tanár azonnal kiabálva elindult az udvarra. Ő maga sokkot kapott, nem is mert kinézni az ablakon, órákkal később is remegett.

Az osztálytárstól még hozzátette: a fiú szeptemberben került hozzájuk, mert évet kellett ismételnie. Próbálták befogadni, de nem volt társasági ember. Hogy mi állhat a történtek hátterében, nem tudják, de szerintük voltak pszichés problémái.

Az RTL Híradó kereste az iskolát és a tankerületet is, de a szülők kérésére nem nyilatkoztak. A tankerület vezetője a veol.hu-nak azt mondta, a szülők arról tájékoztatták az iskolát, hogy az orvosok szerint fiuk fel fog épülni.

A Bors információi szerint is a tanulónak minden esélye megvan a felépülésre.

A 17 éves Zsombor zárkózott fiatal, nincsenek barátai az osztályában. A tanórák többségén egyedül ül és ritkán beszélget a többiekkel. Ebből következik, hogy a magánéleti titkait sem osztotta meg társaival, így azt sem tudják a környezetében, hogy mi vezethetett odáig, hogy a fiú a matekórán egyszerűen hirtelen felállt, odament az ablakhoz, kinyitotta, majd a mélybe vetette magát. Az órát tartó tanár és a diákok semmit sem tehettek, hogy megakadályozzák

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

öngyilkosság

öngyilkossági kísérlet

balatonfüred