Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 14 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten; a laboratóriumi vizsgálatok egy mintában ki is mutatták az influenzavírust - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Azt írták: november 7. és 13. között az országban 182 700-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 14 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A 45. naptári héten 111 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A minták közül

  • egyben az influenza vírusát,
  • két betegnél a légúti óriássejtes vírust (RSV),
  • tizenhárom betegnél a SARS-CoV-2 vírusát mutatták ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nemzeti népegészségügyi központ

influenza

sars-cov-2

légúti óriássejtes vírus

rsv

megbetegedés