Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 14 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten; a laboratóriumi vizsgálatok egy mintában ki is mutatták az influenzavírust - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Azt írták: november 7. és 13. között az országban 182 700-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 14 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A 45. naptári héten 111 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A minták közül

  • egyben az influenza vírusát,
  • két betegnél a légúti óriássejtes vírust (RSV),
  • tizenhárom betegnél a SARS-CoV-2 vírusát mutatták ki.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nemzeti népegészségügyi központ

influenza

sars-cov-2

légúti óriássejtes vírus

rsv

megbetegedés