Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Nyakunkon a tél, egyre több a megbetegedés? Mutatjuk, mivel fordultak a legtöbben orvoshoz

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 14 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten; a laboratóriumi vizsgálatok egy mintában ki is mutatták az influenzavírust - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Azt írták: november 7. és 13. között az országban 182 700-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 14 600 ember esetében influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A 45. naptári héten 111 betegtől érkezett légúti minta az NNK laboratóriumába. A minták közül

  • egyben az influenza vírusát,
  • két betegnél a légúti óriássejtes vírust (RSV),
  • tizenhárom betegnél a SARS-CoV-2 vírusát mutatták ki.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

nemzeti népegészségügyi központ

influenza

sars-cov-2

légúti óriássejtes vírus

rsv

megbetegedés