Ilyet se láttatok még: 800 terítőből áll a balatoni település karácsonyfája + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet se láttatok még: 800 terítőből áll a balatoni település karácsonyfája + fotók

Mintegy nyolcszáz horgolt terítőből áll az a különleges karácsonyi installáció Balatonlellén, amit idén készít a Civilek Lellei Közössége. Szorgos kezű és vállalkozó szellemű lakosok állítottak össze az öt méter magas horgolt karácsonyfát - írja a sonline.hu.


 


 

A kézműves látnivaló ötletgazdája, Gyetvai Erika célja nemcsak az volt, hogy elkészüljön egy dekoráció a város számára, hanem hogy összehozza a generációkat, és megszólítson olyan embereket is, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudnak kimozdulni otthonukból - írta a megyei lap.

Mindig igyekeztem észrevenni, ha valaki segítségre, akár lelki támaszra szorul. A segítő szakmából kerültem nyugdíjba, de azóta sem engedtem el azoknak a kezét, akik ma is számítanak rám. Ez éltet, ez tesz boldoggá

– nyilatkozta el az ötletgazda, aki a mintegy 30 tagot számláló horgoló-kötő csapatával a népi kézművesség hagyományait igyekszik ápolni és átörökíteni.

Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel örömtelibbé és meghittebbé tehetjük majd Balatonlelle adventi rendezvényeit. Az elmúlt időszak nem kedvezett az emberi kapcsolatoknak, ezért szerettem volna valamilyen formában összehozni egy olyan közösséget, amelyben minden generáció jelen van és egy közös célért dolgozik. Az interneten böngészve találtam rá a mezőkovácsháziak által készített horgolt karácsonyfára, és úgy gondoltam, hogy Balatonlellén is jól mutatna egy hasonló

– mesélte a lapnak az ötletgazda, aki már januárban szervezkedni kezdett, felkeresve azokat, akik tudnak horgolni a településen, és szívesen elkészítenének egy-egy motívumot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

advent

karácsony

horgolás