Sokkoló tények láttak napvilágot a hazai egészségügyről: jobb, ha tudsz róluk!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Sokkoló tények láttak napvilágot a hazai egészségügyről: jobb, ha tudsz róluk!

A következő években Magyarország számos egészségügyi, gazdasági és szociális krízissel nézhet majd szembe. Az európai egészségügyi statisztikákat áttekintve kiderül, hogy hazánk számos téren lemaradással küzd, nem csak uniós viszonylatban - derült ki a Pénzcentrum cikkéből.

Kezdjük mindjárt egy sokkoló ténnyel, ahogy a Pénzcentrum cikkéből kiderült, a hazai egészségügyre fordított kiadások a GDP arányában elmaradnak a legtöbb EU-s tagállamhoz képest, miközben rendkívül magas a megelőzhető halálozások száma. Krónikus betegségekben is élen járunk, ami nem csoda a kockázati tényezők statisztikáinak tükrében, mint a dohányzás vagy a túlsúly. Számos tényező járul hozzá ahhoz is, hogy a betegségmegelőzés kevéssé hatékony hazánkban, miközben rengeteget konzultálnak a magyar betegek orvosaikkal, és hosszú időt töltenek felépüléssel a kórházakban.

A cikkben a lap sorra veszi azokat a főbb tényezőket, amelyek megmutatják, hogyan teljesít a magyar egészségügy európai viszonylatban. Ezeken a mutatókon javítva a magyar emberek egészségi állapota, így életminősége is jelentősen javulhatna, élettarma hosszabbodhatna.

Íme, a vizsgált mutatók, amiben nagy gondok mutatkoznak:

  1. Várható élettartam
  2. Egészségben töltött évek
  3. Krónikus betegek
  4. Egészségtelen életmód
  5. Vezető halálokok
  6. Megelőzhető és elkerülhető halálozások
  7. Betegségmegelőzés és GDP
  8. Kórházi ápolási idő hossza
  9. Immunizáltság
  10. Orvosok és betegek

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

egészségügy

kórházi viszonyok

halálozás