Sokkoló tények láttak napvilágot a hazai egészségügyről: jobb, ha tudsz róluk!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Sokkoló tények láttak napvilágot a hazai egészségügyről: jobb, ha tudsz róluk!

A következő években Magyarország számos egészségügyi, gazdasági és szociális krízissel nézhet majd szembe. Az európai egészségügyi statisztikákat áttekintve kiderül, hogy hazánk számos téren lemaradással küzd, nem csak uniós viszonylatban - derült ki a Pénzcentrum cikkéből.

Kezdjük mindjárt egy sokkoló ténnyel, ahogy a Pénzcentrum cikkéből kiderült, a hazai egészségügyre fordított kiadások a GDP arányában elmaradnak a legtöbb EU-s tagállamhoz képest, miközben rendkívül magas a megelőzhető halálozások száma. Krónikus betegségekben is élen járunk, ami nem csoda a kockázati tényezők statisztikáinak tükrében, mint a dohányzás vagy a túlsúly. Számos tényező járul hozzá ahhoz is, hogy a betegségmegelőzés kevéssé hatékony hazánkban, miközben rengeteget konzultálnak a magyar betegek orvosaikkal, és hosszú időt töltenek felépüléssel a kórházakban.

A cikkben a lap sorra veszi azokat a főbb tényezőket, amelyek megmutatják, hogyan teljesít a magyar egészségügy európai viszonylatban. Ezeken a mutatókon javítva a magyar emberek egészségi állapota, így életminősége is jelentősen javulhatna, élettarma hosszabbodhatna.

Íme, a vizsgált mutatók, amiben nagy gondok mutatkoznak:

  1. Várható élettartam
  2. Egészségben töltött évek
  3. Krónikus betegek
  4. Egészségtelen életmód
  5. Vezető halálokok
  6. Megelőzhető és elkerülhető halálozások
  7. Betegségmegelőzés és GDP
  8. Kórházi ápolási idő hossza
  9. Immunizáltság
  10. Orvosok és betegek

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

egészségügy

kórházi viszonyok

halálozás