Kifogásolt az ivóvíz minősége: szerdától tartálykocsi adja a vizet Szigetváron

MTI   
  Megosztom
Kifogásolt az ivóvíz minősége: szerdától tartálykocsi adja a vizet Szigetváron

Szerdától tartálykocsis vízellátást biztosítanak Szigetváron, mert kifogásolttá vált a vezetékes ivóvíz minősége - közölte a helyi víziközműveket üzemeltető Baranya-Víz Zrt.

Vass Péter, Szigetvár polgármestere az elmúlt pénteken tájékoztatta a lakosságot a város hivatalos oldalán arról, hogy a településen szolgáltatott vezetékes ivóvíz "sárgásbarna színű, kellemetlen szagú, és sem főzésre, sem ivásra nem alkalmas". Közölte azt is, hogy a "tarthatatlan állapot" megszüntetése érdekében felvette a kapcsolatot a "döntési pozícióban levő, felelős beosztásban lévő emberekkel".

A Baranya-Víz Zrt. az MTI érdeklődésre kedden azt közölte, hogy egy közelmúltban lezajlott, 1,3 milliárd forintból megvalósított ivóvízminőség-javító program keretében megépült, jelenleg próbaüzem alatt álló, kétezer háztartást kiszolgáló vízműtelep ellátási területén "tapasztalható másodlagos vízminőségromlás a fogyasztóknál".

A vizsgált vízmintákban a vastartalom a rendeletekben előírt határértékek többszöröse volt bizonyos helyszíneken, míg a társasházakban több alkalommal vett ivóvízmintákban a vasbaktériumok száma meghaladta a kormányrendelet szerinti határértéket

- írták.

Megjegyezték: nem mindegyik háztartásban jelentkezik a vízminőségromlás. A panaszok elsősorban a vas és acél csővezetékekkel szerelt ingatlanokban élőktől érkeztek, Szigetvár nyugati részéből, míg az ellátási területeken működő iskolákban és óvodában nem tapasztaltak vízminőségromlást.

A tájékoztatás szerint többször jelezték a problémákat a beruházás kivitelezőjének, a nagykanizsai Szabadics Építőipari Zrt.-nek, ugyanakkor az eddig elvégzett, a vezetékek mosatásával járó beavatkozások még nem vezettek eredményre. Közölték, a fejlesztés keretében megvalósított vízműtelep próbaüzeme jelenleg is zajlik, az csak akkor zárulhat le sikeresen, ha a szolgáltatott ivóvíz paraméterei, minősége a szabvány szerinti.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vízminőség

szigetvár

tartálykocsi

ivóvíz fogyasztás

vastartalom