Ilyen éjszakát senkinek sem kívánunk: erősen kihűlt férfit hoztak le a Magas-Börzsönyből

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen éjszakát senkinek sem kívánunk: erősen kihűlt férfit hoztak le a Magas-Börzsönyből

„Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, hegyimentőink ismét eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből" – közölte a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat.


 


 


 

Mint írják, vasárnap 00:40 perckor érkezett a segélykérő telefon: a telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép.

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között.

A férfi az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni.

A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították

– közölték.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mentés

börzsöny